Kia Niro: od Los Angelesa do New Yorka uz 3,07 l/100 km

Kia Niro: od Los Angelesa do New Yorka uz 3,07 l/100 km

Prilikom dolaska ispred gradske vijećnice u New Yorku, Kia Niro je dobila službeno priznanje za postavljanje Guinnessovog svjetskog rekorda u najmanjoj potrošnji goriva za vožnju od zapadne do istočne obale SAD-a, u kategoriji hibridnih vozila. Nova rekordno niska potrošnja iznosi itekako skromnih 3,07 l/100 km (76,6 milja / galon).

-- tekst slijedi nakon oglasa --

“Vrlo smo sretni zbog Nirovog rekordnog rezultata”, kaže Orth Hedrick, potpredsjednik odjela za planiranje proizvoda u tvrtki Kia Motors America. “Napravili smo vozilo koje ima izvanredne performanse, odličan izgled i fantastičnu potrošnju. Guinnessov svjetski rekord to samo potvrđuje”.

Prijeđenih 5.979 kilometara i 4,1 spremnik goriva

Vozaču Wayneu Gerdesu i suvozaču Robertu Wingeru je za vožnju od gradske vijećnice u Los Angelesu do gradske vijećnice u New Yorku, u okviru koje su prošli 5.979 km (3.715 milja), trebalo tek 183,6 litara (48,5 galona) ili 4,1 spremnik goriva. Pritom se njihov Niro ni u čemu ne razlikuje od bilo kojeg serijskog primjerka ovog modela kie.

Iako Niro nije prvi hibrid Kie, on je prvi model ove marke koji postoji isključivo kao hibrid. Niro je pravi crossover, a može se pohvaliti i skromnom potrošnjom goriva. Pored sportskog i atraktivnog dizajna nudi širok spisak raspoložive opreme: inovativan hibridni sustav, koji pruža dinamičniju i zabavniju vožnju, prostranu unutrašnjost s mnogo mjesta za pet putnika i njihovu prtljagu, sustav pomoći prvi vožnji za vozača (automatsko kočenje u slučaju nužde, detekcija mrtvog kuta, upozorenje na promet iza vozila, pomoć kod održavanja vozila na voznoj traci i radarski tempomat) i naprednu infotainment opremu koja uključuje Apple CarPlay, Android Auto, 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir, navigaciju i audio sustav Harman Kardon.

Kia Niro, koja uskoro stiže i na naše tržište, pored niske prosječne potrošnje goriva (3,8 l/100 km) i niskih emisija CO2 (88 g/100 km), naprednog hibridnog sustava i multifunkcionalnosti može se pohvaliti i bogatom standardnom opremom te 7-godišnjim tvorničkim jamstvom koje vrijedi za cijelo vozilo.

YouTube MP3 - Hotmail
1