Kia najavljuje veću aktivnost u uslugama dijeljenog prijevoza

Kia najavljuje veću aktivnost u uslugama dijeljenog prijevoza

Iz Kia Motors Corporation najavili su planove za ojačavanje partnerstva s tvrtkama koje se bave globalnom mobilnošću kako bi zadovoljili različite potrebe stranaka širom svijeta, a naglasak stavljaju na usluge najma vozila i dijeljenja prijevoza

Predsjednik i direktor Kije, Ho Sung Song, tijekom obilaska tvornice u južnokorejskom gradu Sohari, javnosti je predstavio novu Kijinu strategiju globalne mobilnosti. “Kia želi strankama pružati prilagođene proizvode i različite usluge mobilnosti koje se temelje na našoj dugoj povijesti proizvodnje automobila. Kia će ojačati suradnju s globalnim partnerima jer želimo nuditi regionalno prilagođene usluge mobilnosti, koje će biti ostvarenje naše strategije Plan S” rekao je Song.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U siječnju ove godine Kia Motors je najavila dugoročnu strategiju Plan S, koja predstavlja planove ovog brenda da svoje usluge mobilnosti prilagodi strankama u različitim dijelovima svijeta.

Prilagodba životnim stilovima kupaca po regijama

U Južnoj Koreji će Kia unaprijediti lokalni program pretplate ‘Kia Flex’ na ukupno 200 vozila. Ponuda vozila će uključivati novog Carnivala koji će uskoro biti lansiran na korejskom tržištu, kao i novi potpuno električni model koji stiže u skoroj budućnosti.

U Europi će Kia surađivati s globalnim partnerima pri pružanju regionalno prilagođenih usluga mobilnosti. Još 2018. godine Kia je sa španjolskim energetskim divom Repsolom osnovala usluge zajedničke upotrebe vozila (car-sharing) WiBLE koji trenutno upravlja 500 plug-in hibrida Kia Niro PHEV i u Španjolskoj je jedan od vodećih pružatelja usluga zajedničke upotrebe vozila. Kia s ovom platformom namjerava u budućnosti pružati multimodalne usluge mobilnosti, koje uključuju različite načine prijevoza, primjerice javni prijevoz i zajedničku upotreba vozila.

Kia će do kraja godine preko svojih zastupnika pokrenuti usluge mobilnosti i u Italiji i Rusiji. U Sjevernoj Americi će Kia svoju elektrifikaciju ubrzati suradnjom s partnerima. Tako je pružatelju prijevoza Lyft prošle godine namijenila 200 primjeraka električnog modela e-Niro, dok su ove godine 44 primjerka plug-in hibrida Niro HEV dali tvrtci MoceanLab, inače u vlasništvu Hyundai Motor Groupa.

U zemljama u razvoju, Kia se također priprema na neizbježne promjene na području pružanja usluga mobilnosti. Sva ova partnerstva Kiji će omogućiti bolje razumijevanje potreba njenih kupaca po pitanju mobilnosti i daljnjeg razvoja u budućnosti, poručili su iz južnokorejske kompanije.

Podijeli:
1