Kia najavila Xceed

Kia najavila Xceed

Kia je objavila prvu fotografiju svog novog modela Xceed, a nedugo zatim su internetom počele kružiti dodatne, neslužbene slike ovog automobila. Unatoč njihovoj manjoj kvaliteti sasvim jasno možemo vidjeti kako će izgledati novi kijin crossover temeljen na trenutnom Ceedu.

Inače, službena premijera je bila planirana za kraj ovog mjeseca, nakon čega bi se Xceed treba pridružiti hatchbacku, Sportswagonu i Proceedu kao trenutnim članovima obitelji Ceed. Korejci su Xceed zamislili kao vozilo koje će u crossover djelu ponude popuniti prazninu između manjeg Stonica i većeg Sportagea.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Formula iz Xceeda je vrlo jasna. Radi se o tzv. urbanom crossoveru s ponešto povišenom podnicom, krovnim nosačima, zaštitom pragova i lukova blatobrana te pomalo kupeovskom linijom pa slobodno možemo reći da je uzor bio Mercedes i njegov GLA. Najbližu konkurenciju će mu pak činiti fordov Focus Active, kao i drugi tradicionalniji crossoveri slične veličine i srednje klase.

Tehničkih podataka za sada nema, no za očekivati je da će motorizacija i ponuda mjenjača u velikoj mjeri, ako ne u potpunosti biti prenijeta iz standardnog Ceeda. Dakle, benzinski i dizelski motori manjeg obujma, a uskoro bi im se trebao pridružiti i novi plug-in hibridni pogonski sklop koji će biti dostupan u svim izvedbama modela Ceed. Recimo i kako je vrlo izgledno da se u ponudi neće naći izvedba s pogonom na sva četiri kotača.

Slika unutrašnjosti za sada nema, no ona će također velikom većinom biti prenijeta iz do sada predstavljenih izvedbi modela Ceed.

Podijeli:
1