Kia najavila Xceed

Kia najavila Xceed

Kia je objavila prvu fotografiju svog novog modela Xceed, a nedugo zatim su internetom počele kružiti dodatne, neslužbene slike ovog automobila. Unatoč njihovoj manjoj kvaliteti sasvim jasno možemo vidjeti kako će izgledati novi kijin crossover temeljen na trenutnom Ceedu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Inače, službena premijera je bila planirana za kraj ovog mjeseca, nakon čega bi se Xceed treba pridružiti hatchbacku, Sportswagonu i Proceedu kao trenutnim članovima obitelji Ceed. Korejci su Xceed zamislili kao vozilo koje će u crossover djelu ponude popuniti prazninu između manjeg Stonica i većeg Sportagea.

Formula iz Xceeda je vrlo jasna. Radi se o tzv. urbanom crossoveru s ponešto povišenom podnicom, krovnim nosačima, zaštitom pragova i lukova blatobrana te pomalo kupeovskom linijom pa slobodno možemo reći da je uzor bio Mercedes i njegov GLA. Najbližu konkurenciju će mu pak činiti fordov Focus Active, kao i drugi tradicionalniji crossoveri slične veličine i srednje klase.

Tehničkih podataka za sada nema, no za očekivati je da će motorizacija i ponuda mjenjača u velikoj mjeri, ako ne u potpunosti biti prenijeta iz standardnog Ceeda. Dakle, benzinski i dizelski motori manjeg obujma, a uskoro bi im se trebao pridružiti i novi plug-in hibridni pogonski sklop koji će biti dostupan u svim izvedbama modela Ceed. Recimo i kako je vrlo izgledno da se u ponudi neće naći izvedba s pogonom na sva četiri kotača.

Slika unutrašnjosti za sada nema, no ona će također velikom većinom biti prenijeta iz do sada predstavljenih izvedbi modela Ceed.

Podijeli:
1