Kia najavila novi Soul

Kia najavila novi Soul

Kia će na predstojećem auto salonu u Los Angelesu predstaviti novu generaciju modela Soul. Ovaj bi model u skoroj budućnosti trebao stići i na europska tržišta, a neki tvrde da se Soul na Starom kontinentu pojavi samo u električno pokretanoj izvedbi. Za sada još uvijek nema službenih potvrda takvih navoda.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sudeći prema priloženom teaseru novi Soul će zadržati svoj prepoznatljivi vanjski oblik, no radit će se tehnički o u potpunosti novom automobilu. Točnije svoju osnovu će dijeliti s hyundaijevom Konom, što znači kako bi se u ponudi na pojedinim tržištima mogla naći i izvedba s pogonom na sva četiri kotača.

Također, kupcima bi na većem broju tržišta u konačnici trebala biti dostupna i električno pokretani Soul s autonomijom od oko 400 km ili čak i više. Naglasak će biti upravo na autonomiji, a ne na performansama, no električni motor snage od oko 200 KS bi se trebao pokazati vrlo zabavnim izborom.

Što se klasične motorizacije tiče potvrđeno je kako će kupcima na izboru stajati (ovisno o tržištu) atmosferski 2.0 te turbo 1,6-litreni 4-cilindrični benzinci, dok bi se u Europi trebali pojaviti i dizeli. Pored prepoznatljivog oblika novi Soul će se moći pohvaliti raznim unaprjeđenim detaljima vanjštine (nova LED svjetla…) i unutrašnjosti (kvalitetniji materijali, naprednija oprema…).

Službena premijera će se održati krajem ovog mjeseca u Los Angleseu, a za vjerovati je kako će Kia do tada objaviti još neke dodatne informacije, teasere i sl. Prodaja će započeti tijekom sljedeće godine, a električna verzija se očekuje do 2020.

Podijeli:
1