Kia najavila novi Picanto

Kia najavila novi Picanto

Trenutna generacija modela Picanto na tržišta je stigla 2011. te mu se uskoro sprema nasljednik. Naime, Kia je upravo objavila prve skice novog modela koji najavljuju poprilično modernizirani izgled.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, treća generacija ovog automobila će dizajnom biti usklađena s najnovijim obiteljskim crtama te joj one, sudeći prema priloženim skicama, odlično stoje. Dakako, vjerojatno je da će konačni produkcijski model biti nešto “običniji”, no opet trebalo bi se raditi o vrlo privlačnom gradskom izboru.

Nadalje, skica interijera otkriva osjetno moderniji i opremljeniji interijer lišen mnogih prekidača sa središnje konzole, potom novi i veći središnji zaslon i sl. Očekuje se kako će vanjske dimenzije ponešto narasti pa bi time i ponuda prostora u unutrašnjosti trebala biti nešto veća od one u trenutnom modelu.

Tehničke karakteristike trenutno nisu poznate, no vjeruje se kako će Picanto treće generacije pokretati 1,0 i 1,2-litreni motori koji će biti dostupni s ručnim te automatskim mjenjačima. Službena europska premijera bit će održana na ženevskom salonu, sljedećeg ožujka.

Nadamo se kako ćemo uskoro saznati više, a na kraju dodajmo kako će kupcima vjerojatno biti ponuđena samo izvedba s petorim vratima.

YouTube MP3 - Hotmail
1