Kia najavila novi kompaktni SUV

Kia najavila novi kompaktni SUV

Kia je objavila dvije službene skice svog novog kompaktnog SUV, odnosno crossovera koji će biti predstavljen u skoroj budućnosti. Točnije, za koji mjesec.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada nema detaljnijih informacija o ovom vozilu, no Korejci su poručili da će se raditi o automobilu namijenjenom mlađim kupcima te da je inspirirano studijom SP Signature, koja je i sama bila vrlo bliska produkcijskom primjerku.

Iz Kije su poručili i da će se ovaj model na korejskom tržištu naći već u drugoj polovici ove godine, a nedugo zatim će početi pristizati i na ostala svjetska tržišta. S obzirom da je riječ o malom stylish crossoveru dolazak u Europu se čini kao sigurna stvar. Uostalom u Kiji ga predstavljaju kao svoj “prvi globalni mali SUV.”

Nadalje, ovaj bi automobil trebao biti nešto veći od hyundaijevog noviteta Venue koji je dužine 4036 mm, no vjerojatno će razlika biti minimalna. Za očekivati je da će ova dva modela dijeliti i veći broj komponenti, uključujući motorizaciju, mjenjača i sl.

Kako će otprilike izgledati možete vidjeti na priloženim skicama. Dodajmo samo još da bi prema nekim informacijama kijin novitet trebao nositi naziv Tusker, no to nije službeno potvrđeno.

Podijeli:
1