Kia najavila model Stonic

Kia najavila model Stonic

Kia je objavila službene najavne teasere svog novog modela, odnosno kompaktnog SUV-a koji će, kako je sada i potvrđeno, nositi naziv Stonic. Ovaj će pripadnik B segmenta biti konkurencija nissanovom Jukeu, Renaultu Captur i sličnim automobilima, uključujući i svom tehničkom blizancu hyundaijevom modelu Kona.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Teaseri najavljuju moderno i privlačno dizajniran automobil, ipak treba reći da će se konačni produkcijski model ipak ponešto razlikovati od ovih skica. U Kiji su rekli i da će se osjetiti utjecaji veće i starije braće, odnosno modela Sportage i Sorento, a unutrašnjost će svakako imati mnogo poveznica s trenutnim modelom Rio.

O motorizaciji za sada nema konkretnijih informacija, no očekuje se da će ponudu otvoriti 1,0-litreni 3cilindrični motor, a slijedit će ga novi 1,4 iz novog i30. Također, može se očekivati dizelski 1,4-litreni CRDi. Trenutno nije poznato hoće li se Stonic prodavati samo u izvedbi s pogonom na prednje ili će biti dostupan i pogon na sva četiri kotača.

Prodaja ovog modela na europskim tržištima bi trebala krenuti do kraja ove godine, a službena premijera se očekuje na frankfurtskom auto salonu u rujnu.

YouTube MP3 - Hotmail
1