Kia K3 donosi sportski duh u kompaktnu klasu

Kia K3 donosi sportski duh u kompaktnu klasu

Kia je predstavila svoju novu uzdanicu u "sub-kompaktnom" segmentu, sportskog karaktera i opremljenog benzinskim motorima i naprednim digitalnim funkcijama

U Meksiku je Kia predstavila svoj novi “sub-kompaktni” automobil K3, koji u taj segment donosi sizajn, udobnost, tehnologiju i sportski stil iz nešto većih i luksuznijih segmenata. U Meksiku će se ovaj model i proizvoditi, a osmišljen je kako bi nadmašio očekivanja prosječnog kupca, koji želi nabaviti novi automobil ulaznog segmenta. Iz Kije kažu da će i takav model ponuditi iskustvo kao da je riječ o vozilu više kategorije i cijene.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naglašeno sportski i dinamični dizajn u “fastback” stilu privlači pozornost, kako oblikom, tako i korištenim materijalima, bojama i teksturama. Futuristička silueta tako se spaja s agresivnim prednjim krajem, oštrim linijama i općenito robusno izvedenom vanjštinom. No, iznutra je automobil udoban, funkcionalan, minimalistički i završne obrade koja bi trebala biti među boljima u tom segmentu – najavljeno je.

Kia K3 nudi i digitalni kokpit, u središtu kojeg je infotainment zaslon od 10,25″ s podrškom za Apple CarPlay i Android Auto, uz neizostavno spajanje mobitela putem Bluetootha ili USB-C priključaka. Tu su i prilagodljivo ambijentalno osvjetljenje u 64 boje, dvozonska klima te izolacija od zvuka i vibracija, također na razini modela više klase. Od sustava za pomoć vozaču spominju se izbjegavanje sudara sprijeda, zadržavanje vozne trake, praćenje mrtvih uglova i semafora, među ostalima.

Kad je riječ o pogonu, on neće biti (kao što bismo možda očekivali) električan ili elektrificiran. Umjesto toga, Kia K3 će dolaziti s benzinskim motorima, zapremnine 1,4, 1,6 ili 2 litre. Najsnažniji će nuditi 152 KS uz 6-stupanjski automatski mjenjač.

Nova Kia K3 na odabrana će tržišta stići u posljednjem tromjesečju ove godine, a pojedinosti o lansiranju za svako će pojedino tržište biti poznati kako se datum početka prodaje bude približavao.

YouTube MP3 - Hotmail
1