Kia još jednom najavila model GT

Kia još jednom najavila model GT

Kia je još jednom najavila svoj novi model koji će premijeru imati na predstojećem detroitskom NAIAS-u. Riječ je o produkcijskoj izvedbi konceptnog modela GT čije konačno ime još uvijek nije službeno potvrđeno, no nagađa se kako će također nositi naziv GT.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Korejski nam je proizvođač već ranije putem najavnih video teasera rekao kako se ovaj novitet odlikuje najkraćim vremenom potrebnim za ubrzanje do 100 km/h (5,1 s), a ovaj posljednji i ovdje priloženi video zapis nam potvrđuje da će ga pokretati turbo motor. Za sada još uvijek nije potvrđeno o kojem je točno pogonskom stroju riječ, no vjeruje se kako se radi o 3,3-litrenom V6 bi-turbo motoru iz modela Genesis G90 u kojem isti razvija snagu od 272 kW, odnosno 370 KS te najveći okretni moment od 510 Nm.

Također, video nam daje uvid u grafiku prednji i stražnjih svjetala, možemo vidjeti pojedine elemente eksterijera poput bočnih otvora za hlađenje i onih na poklopcu motora i sl, a po prvi puta vidimo i dijelove unutrašnjosti ovog automobila pa saznajemo i da će spomenuti motor biti uparen s automatskim mjenjačem.

Sigurno je kako se na videu nalazi top izvedba, no i u slučaju verzija sa slabijim motorima i nižim paketima opreme bi se trebalo raditi o vrlo zgodnom automobilu. Recimo i kako će, ovisno o tržištu i motorizaciji, ovaj automobil biti dostupan s pogonom na stražnje te na sva četiri kotača. Na europskim tržištima glavninu prodaje bi trebale činiti izvedbe pokretane 4-cilindričnim benzinskim i dizelskim motorima uparenim i s ručnim 6-stupanjskim mjenjačima.

Premijera novog automobila će se održati sljedećeg ponedjeljka u ponoć prema našem vremenu.

Podijeli:
1