Hotmail, gmail log in, fb log in'

Kia još jednom najavila model GT

Kia još jednom najavila model GT

Kia je još jednom najavila svoj novi model koji će premijeru imati na predstojećem detroitskom NAIAS-u. Riječ je o produkcijskoj izvedbi konceptnog modela GT čije konačno ime još uvijek nije službeno potvrđeno, no nagađa se kako će također nositi naziv GT.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Korejski nam je proizvođač već ranije putem najavnih video teasera rekao kako se ovaj novitet odlikuje najkraćim vremenom potrebnim za ubrzanje do 100 km/h (5,1 s), a ovaj posljednji i ovdje priloženi video zapis nam potvrđuje da će ga pokretati turbo motor. Za sada još uvijek nije potvrđeno o kojem je točno pogonskom stroju riječ, no vjeruje se kako se radi o 3,3-litrenom V6 bi-turbo motoru iz modela Genesis G90 u kojem isti razvija snagu od 272 kW, odnosno 370 KS te najveći okretni moment od 510 Nm.

Također, video nam daje uvid u grafiku prednji i stražnjih svjetala, možemo vidjeti pojedine elemente eksterijera poput bočnih otvora za hlađenje i onih na poklopcu motora i sl, a po prvi puta vidimo i dijelove unutrašnjosti ovog automobila pa saznajemo i da će spomenuti motor biti uparen s automatskim mjenjačem.

Sigurno je kako se na videu nalazi top izvedba, no i u slučaju verzija sa slabijim motorima i nižim paketima opreme bi se trebalo raditi o vrlo zgodnom automobilu. Recimo i kako će, ovisno o tržištu i motorizaciji, ovaj automobil biti dostupan s pogonom na stražnje te na sva četiri kotača. Na europskim tržištima glavninu prodaje bi trebale činiti izvedbe pokretane 4-cilindričnim benzinskim i dizelskim motorima uparenim i s ručnim 6-stupanjskim mjenjačima.

Premijera novog automobila će se održati sljedećeg ponedjeljka u ponoć prema našem vremenu.

1