Kia i Hyundai postali suvlasnici mreže punionica Ionity

Kia i Hyundai postali suvlasnici mreže punionica Ionity

Automobilska grupacija Hyundai-Kia postala je suvlasnik tvrtke IONITY koja ima mrežu brzih punionica za električna vozila diljem Europe, te se tako ova grupa pridružila najvećoj europskoj mreži punionica električnih vozila

Grupacija Hyundai Motor Group, koja uključuje marke Hyundai, Kia i Genesis, pridružila se mreži Ionity koja je najveća europska mreža brzih punionica, u kojoj je istodobno postala strateški partner i dioničar. Njihove marke Kia i Hyundai iskoristit će širenje infrastrukture za punjenje uz mrežu autocesta po Europi i tako doprinijeti daljnjem prihvaćanju električne mobilnosti koja se temelji na nultim emisijama štetnih plinova, poručeno je iz Hyundai Motor Groupa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

100% obnovljivi izvori

Mreža punionica Ionity koristi isključivo struju iz obnovljivih izvora za mobilnost s nultim emisijama i neutralnim ugljičnim otiskom. Također koriste i europski standard punjenja CCS (Combined Charging System). Širenjem infrastrukture za punjenje e-vozila Hyundai grupa želi dovesti tržište i sadašnje i buduće vlasnike električnih vozila do toga da manje brinu o dometu svojih automobila, kao i do masovnijeg prelaska na elektromobilnost.

Ionity gradi i upravlja mrežom brzih punionica uz europske autoceste, koristi tehnologiju s mogućnošću punjenja snagom do 350 kW. Svaka njihova punionica ima u prosjeku 4 mjesta za punjenje.

“Za nas su proizvod i iskustvo klijenata usko povezani s udobnošću i stvarnim prednostima. S investicijom u IONITY sada smo postali dio najsuvremenije mreže infrastrukture za punjenje u Europi. Posvećeni smo pružanju cjelovitih rješenja koja će ljudima olakšati prelaz na ekomobilnost “, rekao je Thomas Schemera, izvršni potpredsjednik i voditelj odjela za proizvode u grupaciji Hyundai-Kia.

“Ulaskom grupacije Hyundai-Kia dobili smo privrženog partnera s međunarodnim iskustvom na području električne mobilnosti,” rekao je Michael Hajesch, direktor IONITY. “Zajedničkim snagama radit ćemo na tome da obrazujemo ljude o e-mobilnosti i promoviramo inovacije na tom području s ciljem putovanja električnim vozilima kao novim normalnim, posebno na dugim putovanjima.”

Podijeli:
1