Kia EV5: koncept eSUV-a s inovativnim zakretnim sjedalima

Kia EV5: koncept eSUV-a s inovativnim zakretnim sjedalima

Kia je najavila da će do kraja godine u Kini, a nešto kasnije i na ostalim tržištima, u prodaju pustiti novi električni SUV, zasnovan na konceptu EV5, koji će slijediti novi dizajnerski potpis marke

Kia Concept EV5 otkriven je u sklopu prezentacije novih modela Kije za kinesko tržište. Dok čekamo skoru svjetsku premijeru njihovog novog eSUV-a EV9, koja će se dogoditi krajem mjeseca, možemo pogledati i što su pripremili u klasi nešto manjih vozila, slične namjene. Novi koncept električnog SUV-a EV5 tako utjelovljuje novi dizajn ove marke, koji će nositi i EV9, kao i ostali modeli iz njihovog potpuno električnog asortimana.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dizajnerska filozofija naziva se ‘Opposites United’ (“spojene suprotnosti”), pa pokušava spjiti koncepte prirodnih materijala i oblika s modernim izgledom, u jednu jedinstvenu estetiku. Model EV5 tako bi trebao dizajnerski spojiti kontraste i komplementarnosti koje vidimo u prirodnim krajolicima i arhitekturi, dok je cijelo vozilo podređeno putnicima.

Zakretna sjedala

Ističu se novo “tigrovo lice” sprijeda, čiste linije i robusni karakter karoserije, uz moderni svjetlosni potpis vidljiv sa svih strana. Unutar vozila prostor je proširen implementacijom potpuno ravnog poda, a odmah će vam za oko zapeti i neobična proširena sjedala, koja zajednički tvore klupu. K tome, sjedala se mogu zakretati. Tako, uz nasuprotno otvaranje vrata i izostanak B-stupa, dobivamo ogroman prostor za ulazak i izlazak iz vozila, kao i mogućnost postavljanja sjedala u konfiguraciju za druženje ili piknik.

Krov se ističe svojim prozirnim, panoramskim dijelom, kako bi vozilo bilo “otvoreno” i prema nebu, dok se u njemu nalaze i skriveni fotonaponski paneli koji će pomoći pri dopunjavanju baterije.

Kia najavljuje da će produkcijski model na temelju ovog koncepta biti dostupan u Kini do kraja godine, a kasnije će biti donesene odluke o tempu širenja na ostala tržišta.

YouTube MP3 - Hotmail
1