Kia Ceed Sportswagon plug-in hibrid stiže u Frankfurt

Kia Ceed Sportswagon plug-in hibrid stiže u Frankfurt

Kia namjerava dodatno proširiti ponudu nove generacije modela Ceed. Naime, do sada su predstavljene tri karoserijske izvedbe: klasični hatchback s petorim vratima, karavanski Sportswagon te ProCeed. Navodno će u Ženevi premijeru imati četvrta karoserijska verzija, odnosno crossoverovski XCeed. Sve ove izvedbe su pokretane klasičnim motorima s unutrašnjim izgaranjem, a u Frankfurtu bi sljedeće jeseni trebala biti predstavljena izvedba s hibridnim pogonskim sklopom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, radit će se o plug-in hibridnom pogonskom sklopu. Izvori navode da će prvi hibridni Ceed biti karavanski Sportswagon. Nadalje, pogonski sklop koji će se ugrađivati u Ceed bi trebao biti identičan onome u hyundaijevoj Koni te Kiji Niro PHEV. Radit će se o kombinaciji 1,6-litrenog 4-cilindričnog benzinca snage 140 KS te električnog motora snage 80 KS. Uz njih tu je i 8,4 kWh baterija te 6-stupansjki automatski mjenjač s dvije spojke.

Vanjski i unutrašnji dizajn plug-in hibridnog Ceeda Sportswagona će se donekle razlikovati od klasično pokretane verzije. Tako možemo očekivati nešto drugačiju masku motora, aerodinamički dotjerane naplatke, kao i razne ukrasne elemente izvana i iznutra koji će naglasiti “zelenu” prirodu ovog automobila. Stadnardna izvedba udi zapreminu prtljažnika od 600 l, no PHEV verzija će zbog baterija imati nešto manji obujam prtljažnog prostora.

Nakon karavanskog Sportswagona očekuje se da će Kia plug-in hibridni pogonski sklop ponuditi i u standardnoj hatchback izvedbi te ProCeedu. Ovaj će se automobil proizvoditi u kijnoj tvornici u Slovačkoj, a prodaja bi trebala započeti u prvoj polovici sljedeće godine.

Podijeli:
1