Kia Ceed Sportswagon sa 600 l prtljažnog prostora

Kia Ceed Sportswagon sa 600 l prtljažnog prostora

Kia je na ovogodišnjem ženevskom auto salonu predstavila novu generaciju modela Ceed i dok je hatchback imao online premijeru tijekom prošlog mjeseca, na kijinom štandu smo imali priliku po prvi put vidjeti karavansku Sportswagon izvedbu ovog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi Sportswagon dakako dizajnom slijedi ranije predstavljeni hatchback, a jedinu pravu razliku čini stražnji kraj vozila. Nadalje, u odnosu na svog prethodnika ovaj je karavan 20 mm širi i 20 mm niži, a produljeni stražnji prevjes mu je omogućio zavidnu zapreminu prtljažnika od 600 l što je više i od pojedinih modela iz višeg segmenta. Sjedala preklopiva u omjeru 40:20:40 se preklapaju u ravnu podnicu, a dodatnu praktičnost omogućuje električno otvorivi poklopac prtljažnika te drugi dostupni elementi opreme poput mreže, sigurnosne ograde i sl. Ako vam sve to nije dovoljno tu su i standardni krovni nosači.

Dakako, ovaj se automobil također temelji na kijinoj novoj K2 platformi te od hatchbacka preuzima motorizaciju, uključujući 1,0-litreni 3-cilidnrični turbo snage 120 KS te 1,4-litrenu jedinicu snage 140 KS, dok će atmosferski 1.4 razvijati snagu od 100 KS. S dizelske strane tu je novi 1,6-litreni CRDi snage 115 i 136 KS te najvećeg okretnog momenta od 280 Nm. Svi su motori standardnu upareni sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a uz 1.4 turbo i dizelski 1.6 se nudi opcija 7-stupanjskog automatskog mjenjača s dvije spojke.

Prve isporuke ovog modela na europskim tržištima su zakazane za drugu polovicu ove godine, a u Kiji obećavaju bogatu i naprednu opremu posebnim naglaskom na infotainmentu i sigurnosti. Spomenimo samo da će ovisno o odabranom paketu opreme Ceed Sportswagon dolaziti s 5, 7 ili 8-ičnim središnjim zaslonom infotainmenta, a tu je i sedam zračnih jastuka, sustav zadržavanja vozila u voznoj traci, aktivni tempomat, pomoć pri parkiranju, sustav izbjegavanja sudara i sl.

Podijeli:
1