Kia Ceed Sportswagon sa 600 l prtljažnog prostora

Kia Ceed Sportswagon sa 600 l prtljažnog prostora

Kia je na ovogodišnjem ženevskom auto salonu predstavila novu generaciju modela Ceed i dok je hatchback imao online premijeru tijekom prošlog mjeseca, na kijinom štandu smo imali priliku po prvi put vidjeti karavansku Sportswagon izvedbu ovog automobila.

Novi Sportswagon dakako dizajnom slijedi ranije predstavljeni hatchback, a jedinu pravu razliku čini stražnji kraj vozila. Nadalje, u odnosu na svog prethodnika ovaj je karavan 20 mm širi i 20 mm niži, a produljeni stražnji prevjes mu je omogućio zavidnu zapreminu prtljažnika od 600 l što je više i od pojedinih modela iz višeg segmenta. Sjedala preklopiva u omjeru 40:20:40 se preklapaju u ravnu podnicu, a dodatnu praktičnost omogućuje električno otvorivi poklopac prtljažnika te drugi dostupni elementi opreme poput mreže, sigurnosne ograde i sl. Ako vam sve to nije dovoljno tu su i standardni krovni nosači.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakako, ovaj se automobil također temelji na kijinoj novoj K2 platformi te od hatchbacka preuzima motorizaciju, uključujući 1,0-litreni 3-cilidnrični turbo snage 120 KS te 1,4-litrenu jedinicu snage 140 KS, dok će atmosferski 1.4 razvijati snagu od 100 KS. S dizelske strane tu je novi 1,6-litreni CRDi snage 115 i 136 KS te najvećeg okretnog momenta od 280 Nm. Svi su motori standardnu upareni sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a uz 1.4 turbo i dizelski 1.6 se nudi opcija 7-stupanjskog automatskog mjenjača s dvije spojke.

Prve isporuke ovog modela na europskim tržištima su zakazane za drugu polovicu ove godine, a u Kiji obećavaju bogatu i naprednu opremu posebnim naglaskom na infotainmentu i sigurnosti. Spomenimo samo da će ovisno o odabranom paketu opreme Ceed Sportswagon dolaziti s 5, 7 ili 8-ičnim središnjim zaslonom infotainmenta, a tu je i sedam zračnih jastuka, sustav zadržavanja vozila u voznoj traci, aktivni tempomat, pomoć pri parkiranju, sustav izbjegavanja sudara i sl.

Podijeli:
1