Kia Ceed u pet izvedbi

Kia Ceed u pet izvedbi

Krajem prošlog tjedna smo vas izvijestili o novoj, trećoj generaciji modela Ceed (kao je napokon ostala bez omraženog apostrofa), a sada stižu dodatne informacije o ovom vozilu čiji je privlačni dizajn privukao dosta pozornosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, novo bi Ceed trebao postati bogata modelne obitelj sa čak pet članova. Naime, uz prvotno predstavljeni hatchback s petorim vratima, već u Ženevi ponuda bi se trebala proširiti karavanskim modelom. Nakon toga se očekuje tzv. shooting brake koji će se temeljiti na karavanu i biti njegova zgodnija i mrvicu manje praktična verzija.

Model s trima vratima neće ponovno biti dostupan, no u Kiji navodno razmišljaju o lansiranju GT izvedbe koja će biti nešto slabija u odnosu na bratskog joj Hyundaija i30 N, kako se dvojac ne bi borio za iste kupce, no predstavljat će vrh ponude ove generacije. Dakako, posebno kada je riječ o performansama.

Peti model u ponudi bi navodno trebao biti kompaktni SUV, odnosno crossover. Konačna odluka navodno još uvijek nije donijeta, a kijin potpredsjednik za marketing Artur Martins je, upitan za crossover temeljen na Ceedu, izjavio da će izostanak izvedbe s trima vratima otvoriti mogućnost za dodatnu karoserijsku verziju te da je ideja crossovera “na stolu.”

Ovaj bi se model u kijinoj ponudi trebao smjestiti ispod Sportagea, a ako dobije zeleno svjetlo trebao bi biti posljednji član ceedove obitelji koji će stići na tržište, što znači kako bi mogao postati dostupan oko 2020.

Podijeli:
1