Kia bilježi rast prodaje elektrificiranih modela u Europi

Kia bilježi rast prodaje elektrificiranih modela u Europi

Kia je u prvom kvartalu ove godine zabilježila blago povećanje broja prvi put registriranih vozila Kia u Europi, usprkos dugotrajnom zatvaranju većine prodajnih salona

Nedavno objavljeni podaci govore kako je Kia zadržala svoj 3,7-postotni tržišni udio, što govori o stabilnoj prodaji ove najstarije južnokorejske automobilske marke tijekom pandemije. Podaci udruženja europskih automobilskih proizvođača (ACEA) otkrivaju kako se Kijina prodaja u Europi (zemlje članice EU, EFTA i Velika Britanija) blago povećala na ukupno 113.812 vozila u prvom kvartalu 2021. godine. To predstavlja 0,7-postotno povećanje u odnosu na jednako razdoblje prošle godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

28% elektrificiranih

U prvom kvartalu 2021. Kijina su plug-in hibridna, hibridna i električna vozila predstavljala 28,4% ukupne prodaje ovog brenda u Europi, a u jednakom periodu prošle godine iznosila je 18,9%. Kia je ranije najavila da će svoju gamu do 2026. godine upotpuniti s još 11 novih električnih modela, počevši s modelom EV6.

Prodaja modela Kia Niro, raspoloživog s tri tipa elektrificiranog pogona, povećala se za 29%, a prodaja električnog e-Nira čak za 124%. Kia Sorento, koju na domaćem tržištu očekujemo ovih dana, zabilježila je rast od 108%, većinom zbog plug-in hibridne izvedbe. Kod malih modela iz Kijine ponude, prodaja Picanta povećala se za 22% na ukupno 15.954 vozila, a prodaja Ria za 11% na ukupno 8.847 vozila.

Jason Jeong, predsjednik Kia Europe, komentirao je: “Protekla godina bila je zahtjevna za većinu djelatnosti, a automobilska industrija brzo se promijenila. Usprkos tome zadržali smo rast prodaje u Europi povećanjem prodaje naših hibridnih, plug-in hibridnih i električnih vozila. EV6, Kijino novo isključivo električno vozilo, za koje su na nekim tržištima već moguće predrezervacije, biti će jedan od brojnih novih Kia modela koji će omogućiti još veću prisutnost brenda po cijeloj Europi.

YouTube MP3 - Hotmail
1