Tragičan kraj legendarnog Ken Blocka

Tragičan kraj legendarnog Ken Blocka

Ken Block (1967. – 2023.)

Profesionalni vozač reli utrka i ovisnik o adrenalinu poginuo je vozeći motorne sanjke u blizini svojeg imanja u saveznoj državi Utah ovoga ponedjeljka

Svijet je danas obišla tužna vijest o tragičnoj pogibiji 55-godišnjeg američkog profesionalnog vozača, entuzijasta za sve oblike adrenalinske zabave i sporta, ali posljednjih godina i aktivnog youtubera, Kena Blocka. Block je stradao vozeći motorne sanjke, kaže izvještaj lokalnog šerifa okruga Wasatch, 2. siječnja oko 14 sati po tamošnjem vremenu. Nesretni se događaj zbio u blizini njegova imanja u američkoj saveznoj državi Utah, navodno prilikom uspona na strmu uzbrdicu. Motorne sanjke prevrnule su se, a Block je poginuo na licu mjesta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tijekom duge karijere Ken Block se, još od 2005. godine, bavio pretežno relijem. Bio je vozač u serijama WRX i WRC, među ostalim, a na YouTubeu je objavljivao vratolomije, recenzije automobila i razne druge atraktivne sadržaje, koji su prikupljali milijune pregleda. Nastupao je i na ekstremnoj varijanti olimpijskih igara, X- Games, profesionalno se s vremena na vrijeme okušavao i u vožnji skateboarda, motocrossom te snowboardingom.

Osim sportske karijere, bavio se i biznisom. Imao je određeni vlasnički udio u marci obuće DC Shoes, a nakon što ga je prodao pokrenuo je vlastiti brand odjeće za auto entuzijaste, Hoonigan Industries. U svijetu automobila, surađivao je s markama Ford, Subaru te najavio suradnju s Audijem. Sudjelovao je i u nekoliko emisija britanskog Top Geara u proteklim godinama. Iza sebe je ostavio suprugu Lucy i njihovo troje djece.

U automobilističkoj karijeri nastupao je za timove Hoonigan Racing Division i Monster World Rally Team, Subaru i M-Sport, zabilježio 24 nastupa u seriji WRC, jednu pobjedu u FIA-inom natjecanju ERX Supercar Championship, 6 pobjeda u seriji Global RallyCross Championship, dok je najuspješniji bio u prvenstvu Rally America, sa 60 nastupa, 16 pobjeda i 28 podija.

YouTube MP3 - Hotmail
1