Katalonska kriza odgodila imenovanje novog Seata

Katalonska kriza odgodila imenovanje novog Seata

Seat je ovih dana trebao objaviti ime svog novog SUV-a za kojeg je proveo online natječaj putem kojeg su ljubitelji ove marke mogli predložiti te potom glasovati za nekolicinu odabranih imena.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Seatu su odlučili odgoditi proglašenje naziva “pobjednika” spomenutog natječaja do daljnjeg, a razlog je trenutna politička kriza u Španjolskoj, odnosno Kataloniji. Nazivi Alboran, Aranda Avila i Tarracao i dalje navodno ostaju kandidati između kojih će se odabrati konačno ime novog modela.

Seatov glasnogovornik je izjavio kako trenutno nije trenutak za objavu imena novog automobila s obzirom kako su svi španjolski mediji i javnost općenito zaokupljeni politikom i Katalonijom u kojoj se i nalazi seatovo sjedište.

Autonews javlja da unatoč tome proizvodnja i prodaja dotičnog modela neće biti dovedeni u pitanje bez obzira na konačno rješenje ove krize. Inače, proizvodnja tog automobila će biti povjerena VW-ovim pogonima u Wolfsburgu, a prezentacija modela Arona će se prema trenutnom planu uskoro održati u Barceloni.

Na kraju dodajmo kako se Seat tijekom prošle godine ponovno vratio u zdrave financijske okvire ostvarivši dobit, a predvodnik oporavka trenutno je SUV model Ateca. Ovaj treći, još uvijek neimenovani SUV, je pored Atece i Arone ključan za daljnji razvoj marke i postizanje zadovoljavajućih prodajnih rezultata.

Podijeli:
1