Karma osvježila Revero i predstavila dvije nove studije

Karma osvježila Revero i predstavila dvije nove studije

Karma Automotive je u Šangaju predstavila tri modela. S jedne strane tu je osvježeni model Revero, a s druge tu su dvije studije od kojih je jedna prekrasni Karma Pininfarina GT Coupe.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Model Revero je temeljito dotjeran, vizualno i tehnički. Vanjština je dinamičnija, no ujedno i elegantnija. Puno su važnije novosti vezane uz njegov hibridni pogonski sklop čiji je dio i BMW-ov TwinPower Turbo 3-cilindrični benzinac koji ima ulogu generatora električne energije. Drugim riječima, radi se o tzv. range-extenderu.

Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa je 535 KS, a baterije su kapaciteta 28 kWh. U Karmi navode da je električna autonomija novog Revera GT 130 km, dok će do 100 km/h ubrzati za 4,5 sekundi. Karma će novi Revero GT lansirati na europskim tržištima tijekom sljedeće godine.

Karma Pininfarina GT Coupe je studijsko vozilo razvijeno u suradnji s poznatom talijanskom dizajnerskom kućom. Ovaj automobil je ustvari Revero s kupeovskom karoserijom s dvojim vratima, dok pogonski sklop nije mijenjan.

Iz Karme poručuju da će ovaj automobil ući u ograničenu serijsku proizvodnju ako tržište iskaže dovoljno interesa. Proizvodnja bi u tom slučaju bila povjerena pininfarininim pogonima u Italiji.

Karma SC1 Vision je studija koja slobodno najavljuje budućnost ove marke kada je riječ o dizajnu i činjenici upotrebe električnog pogonskog sklopa. Također, s njim je najavljena upotreba naprednog infotainmenta s 5G povezivošću.

Podijeli:
1