Karma će uz pomoć BMW-a i Pininfarine zasjati u Šangaju

Karma će uz pomoć BMW-a i Pininfarine zasjati u Šangaju

Pomalo zaboravljena Karma Automotive se vraća na velika vrata. Na ovogodišnjem izdanju šangajskog auto salona ovaj će proizvođač predstaviti novu generaciju modela Revero te dvije studije, od kojih je barem jednu dizajnirala talijanska dizajnerska kuća Pininfarina.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Krenimo od novog Revera. Riječ je o temeljito dorađenom modelu koji će se od svog prethodnika razlikovati dizajnom vanjštine i interijera te novim hibridnim pogonskim sklopom. Novost će činiti litij-ionska baterija većeg kapaciteta i nova dva motora zadužena za pokretanje stražnje osovine. Iz Karme za sada nisu htjeli ulaziti u detalje o snazi električnih motora, no objavili su podatak o ubrzanju do 100 km/h za oko 4,7 sekundi.

Nadalje, Revero će biti opremljen BMW-ovim TwinPower Turbo 3-cilindričnim motorom kao generatorom električne energije. Karma je na ovom pogonskom sustavu s BMW-ovom surađivala još od 2015. Vjerojatno je riječ o 1,5-litrenom pogonskom stroju, a više ćemo saznati sljedećeg tjedna. Revero će na tržište stići prije kraja ove godine.

Nadalje, Karma će u Šangaju predstaviti i novi konceptni električni model pod nazivom Vision čiji dizajn potpisuje Pininfarina. Već su ranije objavljena dva teasera ovog automobila na kojem smo mogli vidjeti prednji i stražnji kraj vozila. Sada je prikazan i bok vozila koje djeluje vrlo elegantno i očito je inspirirano novim Reverom koji je također djelo Pininfarine. Za sada nije službeno potvrđeno da će coupe također u proizvodnju.

Talijanska dizajnerska kuća je zaslužna i za treći model koji ćemo vidjeti tek po otvaranju šangajskog auto salona. Navodno je riječ o najavnoj studiji luksuznog crossovera.

Podijeli:
1