Karavanske izvedbe Golfa 8, Variant i Alltrack, stigle u Hrvatsku

Karavanske izvedbe Golfa 8, Variant i Alltrack, stigle u Hrvatsku

Golf Variant nove generacije donosi maksimalno iskorišten prostor, produžen i većeg prtljažnog prostora, uz minimalnu potrošnju, dok je Golf Variant sada samostalni model s pogonom na sve kotače

Volkswagen dvjema novim izvedbama nastavlja širiti ponudu modela osme generacije Golfa. Nakon modela s četvorim vratima sada slijedi druga verzija karoserije: potpuno novi Golf Variant.

Upravo predstavljeni Golf Variant pokazuje linije koje se odlikuju maksimalnom aerodinamikom, prepoznatljivim prednjim dijelom i područjem ramena u stilu Shooting Brakea. Volkswagen ostaje višenamjenski automobil sportskog izgleda ali i s mnoštvom prostora, zahvaljujući kapacitetu prtljažnika od čak 1642 litre i znatno većem slobodnom prostoru za noge u stražnjem dijelu vozila.

Ponuda motora

Zahvaljujući novim motorima i aerodinamičnom dizajnu, poboljšana su također vozna svojstva i vrijednosti potrošnje. U trenutku lansiranja modela u studenom ove godine Golf Variant prvi put na tržište dolazi s djelomično hibridnim pogonom (eTSI s 81 kW / 110 KS i tehnikom od 48 V) i dvama turbodizelskim motorima s tehnologijom dvostrukog doziranja (eng. twindosing) (TDI s 85 kW / 115 KS i 110 kW / 150 KS)

Nakon njih će uslijediti dva benzinska motora sa 96 kW (130 KS) i 110 kW (150 KS), a spektar djelomično hibridnih pogona upotpunit će dva eTSI motora s 96 kW i 110 kW. Prvi put pred publikom pojavit će se verzija sa 147 kW (200 KS) kao najsnažniji dizel za novi Golf Alltrack.

Dizajn i dimenzije

Unutrašnjost sada karakteriziraju digitalne dodirne površine, dodirni klizači i zasloni koji preuzimaju funkciju klasičnih tipki i analognih prikaza. Tu je i headup zaslon koji projicira važne informacije na vjetrobransko staklo (opcijska oprema).

Nova generacija Varianta dugačka je 4633 mm, međuosovinski razmak sada iznosi 2686 mm (povećanje za 66 mm u odnosu na prethodni model). Golf Variant širok je 1789 mm, a visok 1455 mm (bez uzdužnih krovnih nosača). Za usporedbu: aktualni Golf s četvorim vratima dugačak je 4284 mm, dok njegov međuosovinski razmak iznosi 2619 mm.

Golf Alltrack s 4MOTION pogonom

Golf Alltrack s pogonom na sve kotače 4MOTION stići će na tržište kao samostalni model, svojevrsni crossover sastavljen od Varianta i SUV-a, na tržište dolazi sa serijskim stalnim pogonom na sve kotače (4MOTION), povećanim razmakom od tla, optikom vozila za sve terene uključujući specifične branike te individualiziranom unutrašnjošću.

Novi Golf Alltrack iskazuje se na laganom terenu, koristan je kao vučno vozilo (opterećenje prikolice do 2000 kg) te može biti i lifestyle model. Nova generacija Golfa Alltrack, koji je prvi put predstavljen 2015. godine, preuzima sve tehnološke novitete iz novog Golfa Variant.

Golf Variant na hrvatskom tržištu

S uvođenjem na tržište na raspolaganju će biti tri motora i tri linije opreme. Na hrvatskom tržištu bit će dostupne i tri linije opreme: Life, Style i R-Line. Nešto kasnije ponuda će se proširiti i modelom Alltrack.

Po pitanju motora, s početkom prodaje na raspolaganju će biti tri motora – turbobenzinski 1.0 eTSI DSG sa 110 KS te dva turbodizelaša 2.0 TDI sa 115 KS i 150 KS.

Model Life već u seriji nudi 16″ lakometalne naplatke, LED glavna svjetla, automatski klima uređaj Climatronic, radio “Composition”, App-Connect, Digital Cockpit Pro, automatsko održavanje razmaka ACC, ultrazvučnu pomoć pri parkiranju sprijeda i straga, rezervnu guma smanjenih dimenzija… Style i R-Line, između ostalog, nude još i navigacijski sustav “Discover Media” te lakometalne naplatke od 17″.

Cijena turbobenzinskog eTSI motora sa DSG mjenjačem u liniji opreme Life iznosi 195.498 kuna dok će dizelski 2.0 TDI sa 6-stupanjskim mjenjačem startati od 191.893 kuna.

Golf 8 Alltrack

Podijeli:
1