Karavana Forda Mustanga prošla kroz Zagreb

Karavana Forda Mustanga prošla kroz Zagreb

Na svom putu do obale, konkretnije Šibenika, pretprošlog se vikenda u Zagrebu nakratko zadržala karavana fordovih Mustanga. Ovi uzbudljivi automobili pristigli su u organizaciji entuzijasta iz Njemačke, hrvatskog zastupnika za Ford – tvrtke Grand Auto te pod vodstvom gosp. Tihe Gojka, a okupljenima je demonstrirana snaga moćnih 5-litrenih motora kroz nekoliko burnoutova.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Završni dio ovog događanja održan je na prostoru tvrtke Grand Auto kojom je prilikom gosp. Gojak direktoru marketinga fordovog zastupništva, Luki Vranješu, predao simboličnu plaketu s potpisima svih sudionika karavane. Konačno, njemačka je ekipa obećala da će se jednako uzbudljiva karavana “spustiti” do Hrvatske i sljedeće godine.

Osvježeni je Ford Mustang na hrvatskom tržištu dostupan u izvedbama EcoBoost i GT. Prvonavedeni model pokreće 2,3-litreni benzinski motor najveće snage od 290 KS, dok je model GT opremljen 5-litrenim V8 motorom najveće snage od 450 KS. Obje su izvedbe Mustanga dostupne s ručnim 6-stupanjskim te automatskim Powershift mjenjačem s 10 stupnjeva prijenosa. Također, Mustang EcoBoost i GT dostupni su kao Fastback (coupe) te kabriolet.

Cijene Forda Mustanga na hrvatskom tržištu kreću od 483.990 kn koliko stoji izvedba EcoBoost fastback s ručnim mjenjačem, za kabriolet treba izdvojiti 529.990 kn, dok su izvedbe s automatskim mjenjačem skuplje za 36.000, odn. 78.000 kn u slučaju kabrioleta.

Mustang GT dostupan je u početnoj izvedbi uz cijenu od 638.990 kn, dok kabriolet stoji 733.990 kn. Izvedba Fastback s automatskim mjenjačem Powershift A10 skuplja je za 57.000 kn, dok najskuplji Ford Mustang u izvedbi kabriolet, s 5-litrenim V8 i autom. mjenjačem stoji 719.990 kn.

– – –

Više o osvježenoj (europskoj) izvedbi Forda Mustanga potražite ovdje
Fotografije i video: DMC Televizija

Podijeli:
1