Kao nova: Lada Niva stara 43 godine prešla tek 220 km

Kao nova: Lada Niva stara 43 godine prešla tek 220 km

Vjerojatno najbolje očuvani primjerak kultne Lade Nive na svijetu, model iz 1980. godine u izvrsnom stanju, prodaje se na jednom ruskom oglasniku po cijeni novoga Ferrarija

Nakon nedavno otkrivene najočuvanije Škode Favorit, u jednom se ruskom oglasniku pojavila vjerojatno najočuvanija Lada Niva na svijetu.  Riječ je o klasičnom modelu Nive iz 1980. godine, sa svim originalnim dijelovima i papirima, koja je protekla četiri desetljeća stajala u jednom skladištu, prekrivena izvornim najlonima iz tvornice. U svojem je životnom vijeku ovaj terenac prevalio tek 220 kilometara, što ga čini jedinstvenim primjerkom za kolekcionare.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Superautomobil ili Niva?

Pretpostavljate već – takva mu je i cijena. Vlasnik za Ladu Nivu, “kao novu”, ali staru 43 godine, traži gotovo nevjerojatnih 23 milijuna rubalja, odnosno 267.000 eura! Za usporedbu, za taj iznos danas možete kupiti nekoliko modela superautomobila: novi Porsche 911 Turbo S, Lamborghini Huracan, McLaren Arturu ili pak Ferrari Romu.

Niva je, kaže prodavatelj, u savršenom stanju iznutra i izvana, a nalazi se u gradu Toljatiju, koji je dom i najpoznatijoj AvtoVAZ-ovoj tvornici u kojoj su se Lade desetljećima i proizvodile.

YouTube MP3 - Hotmail
1