Kanađanin je već 70 godina vlasnik istog fordovog Modela T

Kanađanin je već 70 godina vlasnik istog fordovog Modela T

U malom gradu South Ohio u kanadskoj Novoj Škotskoj živi 87-godišnji Randall Pitman, ponosni vlasnik Forda Model T iz 1927. Ono što je posebno u ovoj priči je to da je Pitman vlasnik dotičnog primjerka, jednog od najvažnijih automobila u povijesti, još od 1949.

Pitman je u intervjuu CBC Newsu izjavio da je ovo vozilo kupio dok je kao 17-godišnji dječak radio na benzinskoj postaji te zarađivao 10 centi na sat. Skupio je oko 50 dolara (u vrijednosti oko 538 današnjih dolara) te se uputio na aukciju vozila za koju je znao da će na njoj prodavati i Model T.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Pitman ga je toliko žarko želio kupiti da je prilikom licitiranja čak uspio podići svoju vlastitu ponudu. Naime, dok je njegova ponuda od 45 dolara bila posljednja voditelj aukcije je ponavljao “45! Tko će mi dati 50?” U silnoj nervozi Pitman je uzviknu “47 i pol!”, na što je voditelj rekao “Prodano!”

Pitman i danas često uživa u vožnji ovog automobila i vjeruje kako će u svojoj ljubavi nastaviti uživati još neko vrijeme. Nažalost ne zna koliko je kilometar prešao s njim, no danas ga na dulja putovanja, primjerice posjete salonima oldtimera, preveze na prikolici i onda vozi samo po lokalnim cestama.

Podijeli:
1