Kamionet eksplodirao pri pokušaju dostizanja 3.000 KS

Kamionet eksplodirao pri pokušaju dostizanja 3.000 KS

Pri pokušaju dobivanja 3.000 konjskih snaga iz dizelskog motora pojačanoga dušikovim oksidom došlo je do vrlo velike eksplozije, koja samo srećom nije nikoga ozbiljnije ozlijedila

Američka kompanija Industrial Injection Diesel pripremila je kamionet nazvan Master Shredder posebno za jednu namjenu – ostvarivanje maksimalne snage dizelskog motora od čak 3.000 KS. Ovu snagu kamionet je sa svojim 6,7-litarskim dizelom postići uz ubrizgavanje dušikovog oksida koji pospješuje izgaranje mješavine u cilindrima.

Kamionet Dodge Ram su u ove svrhe postavili na dinamometar i mjerili mu snagu. Sve ovo odvijalo se pred publikom, prošle nedjelje na “festivalu dinamometra” Weekend on the Edge, u mjestu Ogden (savezna država Utah).

Na snimci je prema gustom crnom dimu jasno vidljivo da nešto ne ide po planu, no ekipa je nastavila s “turiranjem”. Nakon što je Cumminsov tunirani motor proizveo 2.920 konjskih snaga, došlo je do oveće eksplozije istoga.

U nastavku prenosimo video i slikovne zapise s mjesta događaja, s YouTubea, Instagrama i Facebooka, zabilježene iz različitih uglova. Niti iz jednog stvar ne izgleda nimalo bezazleno, pa je sreća da su svi uključeni u ovaj projekt živi i zdravi. Tek su dvojica najhrabrijih, koji su u trenutku eksplozije sjedili na vozačkom i suvozačkom sjedalu, zadobili manje opekline.

View this post on Instagram

We're so glad that @bacablackp3arl and @ride331 walked away with few minor scratches… Absolute something else… Thanks to @dieselworldmag and @nataliekortiz for capturing this crazy video… 😱 . – – @fassfuelsystems @yukongearandaxle @theoriginalfluidampr @amsoilinc @diamondpistons @cp_carrillo @beansdieselperformance @valair1 @puredieselpower @hamiltoncams @iceboxperformance @randys_transmissions . – – #cumminsdiesels #cumminsengine #diesel #dieselvideos #truckvideos #industrialinjection #racing #truvk #ramtrucks #fassfuelsystems #fass #iceboxperformance #icebox #dieselpower #dieselperformance #enginepower #enginebuilder #amsoil #toxicdiesel #cummins #cumminsengine #cummins #randystransmission

A post shared by IndustrialInjection.com (@iidiesel) on

 

Podijeli:
1