Policija uhitila manijaka s autoceste Zagreb – Karlovac

Policija uhitila manijaka s autoceste Zagreb – Karlovac

Hrvatskom se proširio video navodno snimljen ove srijede na autocesti između Zagreba i Karlovca. Na njemu vidimo sulud prizor, vozača kako juri suprotnim smjerom dok bježi od inspektora

Upravo smo dobili snimku čitatelja koja prikazuje nevjerojatnu scenu s autoceste Zagreb-Karlovac. Prema glasu koji se na snimci čuje, vozač tamnoplavog automobila bježi od tehničkog pregleda inspektorata na Draganiću, i to – suprotnim smjerom, brzinom od 140 km/h.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U pogibeljnoj vožnji snimljen je u trajanju od oko dvije minute, a kada mu se snimatelj približio, vidio je da su registarske pločice talijanske. U jednom trenutku gotovo pa nalijeće na vozilo zaustavljeno u zaustavnoj traci, a iz kadra izlazi nedugo zatim, spustivši se – ponovno u suprotnom smjeru – na prilaznu rampu.

(usput se ispričavamo zbog živopisnih komentara snimatelja)

NADOPUNA (30.3.):

Oglasili su se i iz policije. PU karlovačka kaže da su jučer zaprimili dojavu građana da se na dionici autoceste A1, na potezu Draganić – Karlovac jedno vozilo kreće suprotnom smjeru te su policijski službenici krenuli u žurnu intervenciju. Ubrzo je potvrđena istinitost dojave, vozač je uhvaćen. Tijekom kriminalističkog istraživanja polija je utvrdila osnovanu sumnju da je 35-godišnji državljanin Turske kao sudionik u cestovnom prometu iz obijesti teško kršio prometne propise tako što je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, upravljao osobnim automobilom francuskih nacionalnih oznaka, a za koje nije imao važeću prometnu dozvolu.

Muškarac je osumnjičen da se dolaskom neposredno prije dijela na kojem je promet zbog provođenja ciljanog nadzora prometa od strane policijskih službenika bio usmjeren u jednu prometnu traku, polukružno okrenuo i nastavio vožnju u zabranjenom smjeru. Tijekom kretanja zabranjenim, odnosno suprotnim smjerom, u trenutku znatnog intenziteta prometa, vozač je izazvao neposrednu opasnost za život drugih sudionika u prometu, a prilikom kretanja po traci za zaustavljanje vozila ubrzavao je kretanje i nastavio vožnju u smjeru izlaza s autoceste gdje je zaustavljen. U konačnici je i uhićen zbog obijesne vožnje te predan pritvorskom nadzorniku.

YouTube MP3 - Hotmail
1