Kako ne bi trebalo voziti novog skupocjenog Ferrarija

Kako ne bi trebalo voziti novog skupocjenog Ferrarija

Video koji stiže iz Nizozemske pokazuje što se dogodi kada neiskusan vozač kupi superautomobil pa odluči testirati njegovu snagu na za to ne baš pogodnom mjestu…

Netko u Nizozemskoj je imao vrlo turbulentna dva dana. Na videu koji je prije nekoliko dana osvanuo na YouTubeu vidimo “ispod čekića” novi Ferrari 488 Pista, vrijedan najmanje 300.000 eura, i snage preko 700 KS, kako se mirno vozi autocestom. Potom vozač dodaje gas, gubi kontrolu, te nakon samo nekoliko trenutaka testnu vožnju završava – pored ceste.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vjerojatno najgora u svemu je činjenica da je riječ o potpuno novom automobilu, starom tek jedan dan!

Snimka je nastala u mjestu Wassenaar na zapadnoj obali Nizozemske, a neki izvori govore kako je vozač htio iskušati kako je voziti novog Ferrarija s isključenom elektroničkom kontrolom proklizavanja i stabilnosti. U konačnici se propisno osramotio, a i prouzročio prilično veliku štetu na novom crvenom Ferrariju, snu mnogih ljubitelja automobila.

Ferrari 488 Pista predstavljen je 2018. godine, pogoni ga 3,9-litreni V8 motor s dvostrukim turbopunjačem i 710 konjskih snaga. Slavni Jeremy Clarkson proglasio je upravo ovaj model svojim odabirom za najbolji superautomobil 2019. godine. Ipak sumnjamo da bi i on, sa svim svojim vozačkim iskustvom, pokušao voziti ovakav moćan automobil javnom cestom s isključenim elektroničkim sustavima kontrole.

YouTube MP3 - Hotmail
1