Kako je Leonardo Dekaprio prodao Golfa svojeg pokojnog oca

Kako je Leonardo Dekaprio prodao Golfa svojeg pokojnog oca

Niz bizarnosti može se pronaći u vijesti iz pravosuđa, koja se pojavila ovoga tjedna na jednom domaćem portalu. Od toga da je 30-godišnjak osuđen zbog krivotvorenja potpisa, pa sve do – njegovog imena

Prodati ili kupiti automobil u Hrvatskoj danas proceduralno nije komplicirano kako je to nekada bilo. Ranije ste morali, ovisno o vrsti kupoprodaje, posjetiti policijsku postaju, stanicu za tehnički pregled i javnog bilježnika, usput kupovati biljege i ugovore, platiti niz različitih naknada te, u pravilu, izgubiti dobra dio dana za odraditi “papirologiju”.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sve što vam je za prijepis vozila danas potrebno, jest pravilno ispunjeni kupoprodajni ugovor potpisan od strane prodavatelja i prometna dozvola, a cijeli se proces može u nekoliko minuta obaviti samo u stanici za tehnički pregled, uz jednu platnu transakciju koja obuhvaća sve poreze, naknade i pristojbe.

Ovakav pojednostavljeni proces neki očito pokušavaju i iskoristiti – što pokazuje i prilično bizarna vijest s lokalnog portala Danica. Priča stiže iz pravosudnog sustava, gdje je 30-godišnjak osuđen na 6 mjeseci uvjetne zatvorske kazne, s rokom kušnje od dvije godine, zbog krivotvorenja dokumentacije. Osoba je na kupoprodajni ugovor potpisala svojeg pokojnog oca, pa kupcu prodala Golfa 1.9 TDI za iznos od 1.700 eura, sve, naravno, bez ovlaštenja.

Leo ili Elvis, od koga biste prije kupili rabljenog Golfa?

Kao olakotne okolnosti uzeti su u obzir osobna i obiteljska svojstva te neosuđivanost, a osuđenik se na nepravomoćnu presudu može žaliti. Ono što je dodatno izazvalo interes medija za ovaj neobični slučaj jest – ime osuđenika. 30-godišnjak iz okolice Zagreba zove se, naime, Leonardo Dekaprio, a prema presudi može se doznati i kako mu je ranije ime bilo također posuđeno od slavne osobe (ali ga je u međuvremenu promijenio). Zvao se, naime – Elvis.

YouTube MP3 - Hotmail
1