Kad već Tesla nije, ovi momci izradili su svoj Cyberquad

Kad već Tesla nije, ovi momci izradili su svoj Cyberquad

Na YouTubeu vrlo često osvanu uradi sam projekti u kojima se postojeća vozila prerađuju ili dorađuju, no nije tako čest slučaj da netko izradi vozilo i prije nego to učini njegov originalni proizvođač

Kada je, krajem prošle godine, predstavljen Teslin Cybertruck, gotovo istog trenutka postao je jedan od najprepoznatljivijih kamioneta ikada. Istodobno s predstavljanjem Cybertrucka, Elon Musk je tada bio predstavio i električno terensko vozilo, ATV, ili popularno quad, sličnog futurističkog dizajna.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako je od tada već prošlo dosta vremena, a Cybertruck i pripadajući ATV se neće pojaviti na tržištu najmanje još godinu dana, neki su entuzijasti odlučili izraditi svoje verzije prije Teslinih. Primjerice, nedavno je u Mostaru osvanuo Cybertruck izrađen od Forda F-150, a sada u SAD-u vjerojatno prva vjerna replika “Cyberquada”.

Za nju je zaslužna ekipa s YouTube kanala Rich Rebuilds, koja je svoje vozilo izradila na osnovi postojećeg terenskog četverokotača Yamaha Raptor 700R. No, postojeći benzinski motor zamijenili su električnim, ugradili baterije, te izradili karoseriju kakvu je Musk prikazao prošle godine. Iako sve ovo nije bio nimalo lak zadatak, rezultat je prilično impresivan.

Cyberquad u ovoj uradi sam verziji postiže čak 164 km/h, uz ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 3,9 sekundi. Nije loše za prvu verziju.

1