Još jedan rekord Nevere: “pao” je i Goodwood

Još jedan rekord Nevere: “pao” je i Goodwood

Na protekloga vikenda održanom Festivalu brzine u Goodwoodu Rimac Nevera oborila je rekord kultnog brdskog uspona za serijske automobile, s vremenom od 49,32 sekunde

Hrvatski električni hiperautomobil, Rimac Nevera, nakon niza oborenih brzinskih rekorda, od ovoga se vikenda može pohvaliti još jednim. U Svetu Nedelju vraća se iz britanskog Goodwooda s novim rekordom tamošnje hillclimb staze, u kategoriji serijskih automobila. U događaju Supercar Shootout, održanome protekle nedjelje, Rimac Nevera postala je najbrži produkcijski (ujedno i električni) automobil koji je ikada prošao tom kultnom stazom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za volanom je i ovoga puta bio testni vozač tvrtke Bugatti Rimac Miroslav Zrnčević Mrgud, a postignuto je vrijeme od 49,32 sekunde. Bilo je to ujedno i sedmo najbrže vrijeme u nedjelju, dok je na prvom mjestu bio McLaren Solus GT s 45,34 sekunde. Nevera je rekord postigla s cestovnim gumama Michelin Pilot Sport 4. Na svojem je Facebooku Mate Rimac pojasnio: “McLaren P1 LM, kojih je 5 komada tuner Lanzante preradio na temelju trkaćeg McLaren P1 GTR, ima brže vrijeme, ali je upitno taj auto zvati ‘Production car’. Ako McLaren P1 LM smatramo kao production car, onda Nevera ima drugo najbrže vrijeme.”

Službeno, organizatori Goodwooda Neverin rekord drže u kategoriji serijskih električnih vozila. Objavili su i video ove rekordne vožnje.

“Vožnja usko uzbrdicom u Goodwoodu, sa svojim uskim zavojima i dijelovima sa suprotnim nagibom, zapravo je jedno od najstrašnijih mjesta za brzu vožnju automobilom. Ali, ovo je godina postavljanja rekorda za Neveru, a brdski uspon u Goodwoodu bio je još jedan izazov. S desecima tisuća gledatelja na licu mjesta i milijunima online, tanka je linija između slave i izleta u bale sijena, ali vrlo sam sretan što sam pokazao nevjerojatan rad dizajnerskih i inženjerskih timova s još jednim potvrđenim rekordom za ovaj revolucionarni automobil”, poručio je Zrnčević.

YouTube MP3 - Hotmail
1