Jetta – Volkswagen osnovao novu marku za kinesko tržište

Jetta – Volkswagen osnovao novu marku za kinesko tržište

Volkswagen je službeno potvrdio ranije glasine kako će na kineskom tržištu osnovati novu marku vozila. Radi se o marki Jetta koja će ubuduće funkcionirati kao samostalni brand na ovom najvećem pojedinačnom svjetskom tržištu automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Glavna meta jettinih automobila će biti mladi kupci iz velikih kineskiih gradova u kojima mnogi ljudi još uvijek nisu vlasnici svojih automobila, a htjeli bi to postati. Prvotno će se ponuda sastojati od jedne limuzine i dva SUV-a, a sve će ih proizvoditi FAW-Volkswagen u kineskom Chengduu.

VW kaže da će mu novi brand omogućiti da učinkovitije iskoristi svoj tržišni potencijal u Kini. Jürgen Stackmann, član uprave Volkswagena, kaže: “S Jettom popunjavamo prazninu između etablirane VW-ove ponude i tzv. ulazne razine mobilnosti, koja čini oko trećinu kineskog tržišta i uglavnom je u vlasništvu lokalnih brandova. Na taj ćemo način značajno povećati pokrivenost tržišta.”

Iako VW-ovo priopćenje za tisak ne koristi riječi “budget” ili “low-cost”, jasno je da će modeli marke Jetta biti cijenom pristupačniji od onih sa značkom Volkswagena. Razvijeni zajedno s tvrtkom FAW-Volkswagen, automobili marke Jetta bit će posebno prilagođeni potrebama kineskog tržišta i pomoći će VW-u “u daljnjoj regionalizaciji” svoje ponude.

Prva vozila pod novom značkom će na kinesko tržište započeti pristizati u trećem kvartalu ove godine. Službenih podataka o njima za sada nema. Očekuje se da će limuzinski model biti verzija VW Jette koja se trenutno prodaje u Kini. Priča sa SUV-ovima nije najjasnija. Ranije glasine su upućivale na to da će se raditi o modelima temeljenim na seatovim (Seat se ne prodaje u Kini) SUV-ovima Ateca i Tarraco.

Volkswagen kaže da će ova marka usvojiti nove prodajne pristupe. Imat će vlastitu tradicionalnu trgovačku mrežu, ali će pristupiti kupcima izravno zahvaljujući digitalnim salonima, trgovačkim centrima i mobilnim prodajnim kamionima. VW procjenjuje da će do kraja godine postojati oko 200 Jetta salona.

Podijeli:
1