Jeep sprema još jedan manji SUV

Jeep sprema još jedan manji SUV

Prema posljednjim saznanjima Jeep bi uskoro trebao potvrditi kako se sprema na lansiranje još jednog SUV-a, a navodno je riječ o modelu koji bi se u ponudi ovog američkog proizvođača trebao smjestiti ispod modela Renegade.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vijest je to koja dolazi iz samog vrha, odnosno od jeepovog šefa Mikea Manleya koji je izjavio da bi takav potez bio ekonomski opravdan, no da ćemo na konkretnije informacije još pričekati. Točnije, potvrda se može očekivati u lipnju.

Naime, tada bi Jeep trebao predstaviti svoj novi petogodišnji plan razvoja za kojeg se očekuje kako će uključivati i mali SUV za kojeg navodno u Jeepu vjeruju da će svojim kupcima biti u mogućnosti ponuditi onakve off-road odlike kakve se mogu očekivati od vozila pod ovom značkom.

Što se tehničkih karakteristike tiče za sada se samo nagađa da će se temeljiti na platformi Fiat Mini koju između ostalog koriste modeli 500 i Panda. Pogon na sva četiri kotača bi mogao biti dostupan, a motorizacija će vjerojatno biti slična onoj u spomenutom fiatovom dvojcu.

Podijeli:
1