Jeep službeno potvrdio – plug-in hibridni Renegade stiže 2020.

Jeep službeno potvrdio – plug-in hibridni Renegade stiže 2020.

Jeepov roditeljski Fiat Chrysler Automobiles (FCA) je službeno objavio kako će počevši od 2020. na europskim tržištima ponuditi plug-in hibridnu (PHEV) izvedbu modela Renegade. Također, potvrđeno ja i kako će se Renegade PHEV proizvoditi uz konvencionalni pokretani model u fiatovim pogonima u talijanskom Melfiju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U FCA-u vjeruju kako će PHEV izvedba dodatno osnažiti ponudu modela Renegade i povećati njegovu prisutnost na tržištu. Podsjetimo, do sada je u Melfiju proizvedeno preko 742.000 primjeraka ovog automobila koji predstavlja veliki uspjeh kako za Jeep, tako i za cijeli FCA.

Za sada nema nikakvih konkretnih podataka o pogonskom sklopu ovog automobila, a dodajmo kako će Jeep do 2022. lansirati još barem sedam PHEV vozila. Prvi će dakle na tržište početkom 2020. stići Renegade, a zatim će svakih par mjeseci ponuda biti proširena s barem jednim dodatnim PHEV modelom.

Na kraju podsjetimo kako je standardni Renegade nedavno osvježen, a kupcima na raspolaganju stoji nekoliko benzinskih i dizelskih motora, uparenih sa 6-stupanjskim ručnim te 9-stupanjskim automatskim mjenjačima.

1