Jeep potvrdio novi baby SUV

Jeep potvrdio novi baby SUV

Jeep je i službeno potvrdio kako će u skoroj budućnosti kupcima ponuditi novi manji SUV, odnosno crossover koji će se u ponudi smjestiti ispod modela Renegade. Dolazak ovog modela na tržište se očekuje 2022, a razlog za njegovo lansiranje više nego jasan kada se u obzir uzme popularnost dotične vrste vozila, posebno na europskim tržištima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada nema konkretnijih informacija o ovom novitetu, no sasvim je moguće da će svoju osnovu dijeliti sa sljedećom generacijom fiatove Pande. Iz Jeepa je za sada potvrđeno samo da će mu ukupna duljina biti manja od četiri metra, dok će se dizajnom ugledati na Renegade i ostale jeepove modele.

Općenito što se tiče Jeepa plan je lansirati po dva nova modela svake godine do 2022, a kupcima će postati dostupno 10 plug-in hibrida te četiri električno pokretana modela, što znači da će svaki model u ponudi imati barem jednu elektrificiranu izvedbu. Također, vrijedi istaknuti na će na europskim tržištima prestati prodaja dizelskih modela, a njih će zamijeniti osam plug-in hibrida te pet tzv. blagih hibrida. Do 2021. europskim će kupcima biti ponuđeni i pojedini model sa sustavom autonomnog upravljanja treće razine.

1