Jeep Grand Cherokee L: još veći, robusniji i luksuzniji

Jeep Grand Cherokee L: još veći, robusniji i luksuzniji

Američka ikona Jeep dobit će na proljeće novu inačicu, jer je ovoga tjedna predstavljen Grand Cherokee u inačici 2021., i to u običnoj i produženoj "L" izvedbi s tri reda sjedala

Nakon deset godina Jeep Grand Cherokee dobio je novu inačicu, model za 2021. godinu, kojim je ova američka ikona zakoračila u novo poglavlje. Promjene vanjštine naglašavaju sada nešto zaobljenije linije karoserije, interijer je još luksuzniji nego prije, a sve uz zadržavanje robusne izrade i 4×4 pogona po kojem je ova marka prepoznatljiva.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Međutim, manji facelift postojećeg Grand Cherokeeja nije ono čime se FCA (uskoro Stellantis) želi pohvaliti. Uz osnovnu su verziju, naime, predstavili i potpuno novi Grand Cherokee L – produljenu izvedbu legendarnog Jeepa koji nudi tri reda sjedala s mjestima za do 7 putnika. Ovaj model nastao je na temelju 30-godišnjeg iskustva i sa sobom nosi bogato naslijeđe marke, a izrađen je tako da nadilazi očekivanja i bude sposoban učiniti ono što drugi nisu – imati 4×4 pogon, tri reda sjedala i neprikosnoveni luksuz za udobnu vožnju, a opet sve u prepoznatljivom nepogrešivom obliku Jeepa Grand Cherokee.

Potpuno nova aerodinamična karoserija poboljšat će ekonomičnost, dok će šasija podignuta od tla 212 milimetara pružiti mogućnost savladavanja uobičajenih terenskih preporuka. Grand Cherokee L moći će se dodatno podići 40 ili 60 milimetara za off-road vožnju, kao i spustiti do 46 milimetara za bolju aerodinamiku ili parkiranje u niže garaže i lakši ulazak i izlazak iz vozila.

Wi-Fi hotspot s V8 motorom

Kupcima će na raspolaganju biti dva pogonska agregata: 3,6-litreni V6 (60°) s 290 KS, kao i moćni 5,7-litreni V8 od čak 357 KS. Oba dolaze s variable-valve timing (VVT) tehnologijom i mogućnošću aktivnog gašenja cilindara, ovisno o uvjetima vožnje, što će uštedjeti između 5 i 20% goriva.

Dakako, kao i većina modernih vozila, Grand Cherokee L u kabini će nuditi veliki digitalni ekran osjetljiv na dodir, mnogo sustava aktivne sigurnosti i pomoći vozaču, povezivost s mobitelima, pametnu navigaciju, a moći će poslužiti i kao 4G LTE Wi-Fi pristupna točka na koju će se moći spojiti do osam uređaja.

Proizvodnja će se odvijati u Detroitu, a prvim kupcima će na tržištu SAD-a Grand Cherokee L biti dostupan u drugom tromjesečju ove godine.

Podijeli:
1