Jeep Compass do ljeta u Hrvatskoj

Jeep Compass do ljeta u Hrvatskoj

S današnjim danom u Europi je počela prodaja novog aduta marke Jeep. Riječ je o kompaktnom SUV-u, odnosno modelu Compass. Dolazak novog Compassa na europska tržišta je sasvim razumljiv potez od strane Jeepa s obzirom da se očekuje kako će do 2020. godine prodaja u ovom segmentu na Starom kontinentu narasti s današnjih oko 1,6 na oko 2 milijuna vozila godišnje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jeep će s Compassom popuniti svoju SUV ponudu u Europi, a proizvođač navodi da Compass predstavlja odličnu kombinaciju user-frienldy tehnologije i pregršt sustava pomoći vozaču s legendarnim jeepovim off-road sposobnostima i jedinstvenim modernim dizajnom.

Kupcima će Compass biti ponuđen s dva benzinska i dva dizelska motora te dva mjenjača, ručnim 6-stupanjskim ručnim te 9-stupanjskim automatikom, a svi će motori biti opremljeni stop-start sustavom.

Ponudu otvara 1,4-litreni MultiAir2 Turbo snage 140 KS i najvećeg okretnog momenta od 230 Nm koji će standardno dolaziti u izvedbi s pogonom na prednje kotače te uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Slijedi snažnija izvedba istog motora snage 170 KS i najvećeg okretnog momenta od 250 Nm koja će standardno biti uparena s 9-stupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača.

Dizelsku ponudu čini 1,6 i 2,0-litreni MultiJet II pogonski strojevi. Prvi razvija snagu od 120 KS i najveći okretni moment od 320 Nm i dolazi s ručnim mjenjačem te pogonom na prednje kotače, dok drugi razvija snagu od 140 KS i najveći okretni moment od 350 Nm. Ovaj je motor standardno uparen s pogonom na sva četiri kotača, a kupci mogu izabrati između ručnog i automatskog mjenjača. Tu je i snažnija verzija 2,0-litrenog motora snage 170 KS s automatskim mjenjačem i 4×4 pogonom.

Kupcima će na raspolaganju stajati izvedbe Sport, Longitude, luksuzni Limited i off-roaderski Trailhawk koji će doći s posebnim prednjim i stražnjim krajem za veći prilazni i odlazni kut, povišenom podnicom, posebnim pogonom na sva četiri kotača i sl. Također tu su i jedanaest različitih boja eksterijera, Gloss crni te panoramski krov, sedam setova naplataka veličine između 16 i 19 cola i sl.

Interijer se može pohvaliti kvalitetnim materijalima i visokom razinom izrade, kao i bogatom standardnom i dodatnom opremom posebno kada je riječ o infotainmentu i sigurnosti. Kupci će moći odabrati i preko 70 originalnih Mopar dijelova za dodatnu personalizaciju vozila.

Početak prodaje u Hrvatskoj se očekuje tijekom ljeta.

YouTube MP3 - Hotmail
1