Jedinstveni primjerak Bugatti Chirona postao najskuplji novi automobil u povijesti

Jedinstveni primjerak Bugatti Chirona postao najskuplji novi automobil u povijesti

Bugatti Chiron Profilée posljednji je primjerak Bugattija bez dodanog elektromotora, koji je iz tvornice u Molsheimu izišao bez unaprijed poznatog kupca. Na aukciji je prodan za 9,8 milijuna eura, bez poreza!

Od Mate Rimca i Bugattija već smo naviknuli vidjeti obaranja svjetskih rekorda u raznim kategorijama, a tom se nizu ove srijede priključio još jedan. Njihov Bugatti Chiron Profilée, model izrađen u samo jednom jedinom primjerku, prodan je na aukciji Sotheby’sa u Parizu za 9.792.500 eura, čime je službeno postao najskuplji novi automobil ikada prodan. Napomenimo i da je navedena cijena istaknuta bez poreza, s kojim će kupac za svoj ekskluzivni Bugatti platiti oko 12 milijuna eura.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Profilée je posljednji od 500 planiranih Chirona, koji do sada nije imao poznatog kupca. Samim time, ponuditelj, koji je bio spreman dati ovoliku količinu novca, uz automobil je dobio i komadić automobilske povijesti. Naime, ovo je bio posljednji prodani primjerak Bugattija s pogonom isključivo na fosilna goriva.

Najskuplji ikada

Bugatti je Chirona zamislio izvorno u nekoliko varijanti, od kojih je Profilée bila vrhunac ponude. Automobil je razvijan s 30 primjeraka na umu, no u konačnici je 29 njih zamijenjeno modelima Pur Sport i Super Sport. Samim time, ovaj primjerak ostao je prvi i jedini Profilée ikada. Boja karoserije je atlantsko srebrna, Argent Atlantique, s dodacima od vidljivih ugljikovih vlakana, dok je interijer također u crno-plavoj varijanti.

Pogoni ga poznati Bugattijev 8-litreni W16 motor s 1.600 KS (100 više od “običnog” Chirona). To mu omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,3 sekunde (0,1 sekundu brže od osnovnog modela) te do 300 km/h za 12,4 sekunde. Najviša brzina elektronički je ograničena na 380 km/h. od osnovnog modela razlikuje ga i 7-stupanjski mjenjač s kraćim omjerima prijenosa, kao i 200 okretaja u minuti više (maksimum je kod Profiléea 6.900 rpm).

Mate Rimac će, odmah nakon Pariza, gostovati uživo na Bug Future Showu, pa ga možda možete tamo uhvatiti i pitati za više detalja. Za sve ostale, ispod članka donosimo i galeriju fotografija ovog jedinstvenog Bugattija.

YouTube MP3 - Hotmail
1