Jedinstveni limuzinski Porsche 356 ide na dražbu

Jedinstveni limuzinski Porsche 356 ide na dražbu

Jedan od najbizarnijih i najposebnijih automobila ide na aukciju bez rezerve. Radi se o modelu Porsche 356 Limousine iz 1953. Ovo je vozilo dio Taj Ma Garaj kolekcije za koju će aukcijska kuća Sotheby’s održati aukciju 27. rujna.

Reutterov Porsche 356 Pre-A Coupe koji je poslužio kao osnova je imao odlično očuvanu karoseriju i vrlo lošu podnicu što ga je učinilo odličnim kandidatom za ovu konverziju. John Dixon, pokojni vlasnik kolekcije Taj Ma Garaj, je naručio izradu ovog automobila za svadbu svoje kćeri.

Vanjština je proizvod Dona Boekea iz Egyptian Custom Body iz Daytona, Ohio. Izrada prekrasnog interijera je povjerena drugoj specijaliziranoj radionici. Originalni motor je zamijenjen zračno hlađenim 4-cilindričnim boxer motorom iz modela 912 kako bi se ova limuzina lakše nosila s dodatnom masom. Također, ugrađen je i zračni ovjes.

Ovaj jedinstveni Porsche izgleda odlično izrađen i očuvan, izvana i iznutra pa će biti vrlo zanimljivo vidjeti koju će cijenu postići, odnosno koliko novca su se kolekcionari spremni odreći da se mogu pohvaliti ovakvim vozilom u svojoj garaži.

Podijeli:
1