Je li ovo Xiaomijev prvi električni sedan?

Je li ovo Xiaomijev prvi električni sedan?

Na društvene su mreže procurile prilično nekvalitetne, ali razotkrivajuće slike automobila, za koje se tvrdi da bi mogao biti koncept prvog Xiaomijevog električnog automobila, MS11

Kineski proizvođač mobitela i druge potrošačke elektronike, Xiaomi, već neko vrijeme ne skriva da će početi proizvoditi i električne automobile. Prema trenutačnim planovima, prvi model iz njihove bi tvornice trebao na tržište stići sljedeće godine, no ostale su pojedinosti prilično šture. Ovih je dana, pak, na Weibo i druge društvene mreže u Kini stiglo nekoliko slika, za koje izvori tvrde da prikazuju prvi Xiaomijev električni automobil, naziva MS11.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Odmah po objavi, svi su započeli s detaljnom analizom onoga što se na automobilu može primijetiti, pa možda i zaključiti o karakteristikama. Za sada, dakle, vidimo da je riječ o elegantnom električnom sedanu, aerodinamične linije, pomalo nalik Teslinom Modelu 3. Tu je i panoramski krov koji se proteže sve do prtljažnika, zanimljiva rješenja kad je riječ o otvorima za usisavanje zraka, a ističu se i veliki kotači sa sportskim naplacima od lake legure, s istaknutim žutim kočionim kliještima.

Prednji farovi neke podsjećaju na McLarenove ili Porscheove modele, stražnja LED svjetla tvore liniju i protežu se cijelom širinom vozila, dok se na krovu, iznad vjetrobrana, nalazi zanimljiv sklop – za što se vjeruje da je modul sa senzorima ili lidarom za autonomnu vožnju. Službenih informacija iz Xiaomija o ovom konceptu za sada nema.

YouTube MP3 - Hotmail
1