Je li ovo produkcijska izvedba BMW-a X7?

Je li ovo produkcijska izvedba BMW-a X7?

BMW je tijekom prošle godine predstavio najavni koncept svog novog velikog SUV-a, odnosno modela X7 za kojeg se očekuje da će službenu premijeru u konačnoj produkcijskoj formi imati prije kraja ove godine. Sada su pak internetom počele kružiti navodne službene skice iz brazilskog Instituta za zaštitu industrijskog vlasništva (Instituto Nacional da Propriedade Industrial). Isti Institut je već ranije bio izvor nekolicine patentnih skica BMW-ovih noviteta pa stoga ne treba čuditi kako je isto učinjeno i za X7.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko prema skicama možemo zaključiti produkcijski će model ostati više-manje vjeran studiji tek s nešto manjim izmjenama svjetala i sličnih detalja, dok će velika maska motora ostati kao najupečatljiviji dio lica ovog automobila s kojim BMW napada mercedesov GLS. Općenito styling je ponešto konzervativan, no dobra je okolnost da X7 neće biti samo napuhani X5, već da će oba modela zadržati svoj jedinstveni vizualni identitet. Na umu treba imati i da će automobil u stvarnosti izgledati puno bolje nego u ovim crno-bijelim skicama.

Izgled interijera za sada nije poznat, no nova serija 8 bi trebala biti dobar pokazatelj kokpita ovog velikog SUV-a. Ukratko, napredna i bogata oprema, digitalna instrumentna ploča, posljednja generacija infotainmenta i sl. se podrazumijevaju. BMW X7 će biti dostupan u izvedbi sa sedam sjedala u tri reda, a navodno i u verziji sa šest sjedala također u tri reda. Za očekivati je da će kupcima biti ponuđene i dodatne mogućnosti personalizacije interijera, a posebno i rasporeda sjedanja za one koji žele još više luksuza i prostora otraga.

Što se tehničkih podataka tiče ovaj će model biti dulji od 5 m, a međuosovinski razmak će mu biti dulji od 3 m. Masa najlakšeg primjerka će se navodno kretati oko 2,3 tone, a u ponudi će se između ostalog nalaziti i 4,4-litreni bi-turbo V8 uparen s 8-stupanjskim automatskim ZF-ovim mjenjačem. Dakako, u kupcima će biti ponuđeni i dizelski motori, a izgledne su i plug-in hibridne verzije, kao i M Performance izvedba.

Službena premijera se očekuje tijekom prosinca u Los Angelesu, a serijska proizvodnja će krenuti prije kraja godine. Pretprodukcijski primjerci već silaze s proizvodnih traka BMW-ove tvornice u američkom Spartanburgu gdje će se ovaj automobil i proizvoditi.

Podijeli:
1