Je li ovaj Audi RS7 najbrži blindirani automobil na svijetu?

Je li ovaj Audi RS7 najbrži blindirani automobil na svijetu?

Blindirana vozila su u pravilu velike i teške limuzine i SUV-ovi koje je zabavno voziti kao školski autobus. Američki AddArmor je odlučio tome stati na kraj pa su osmislili i razvili vozilo za koje tvrde da je najbrži blindirani automobil na svijetu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Riječ je o Audiju RS7 Sportback kojeg je tunirao APR, dok se AddArmor pobrinuo za zaštitu putnika. Dorade motora su omogućile njegovom 4,0-litrenom bi-turbo V8 pogonskom stroju razvija snagu od 771 KS te najveći okretni moment od 1085 Nm. To je dovoljno da ovaj automobil ubrza do 100 km/h za oko 3 sekunde.

Tome je tako dijelom jer masa vozila nije previše narasla zbog dodatne zaštite putnika. Naime, AddArmor je umjesto tzv. balističkog čelika koristio posebne polikarbonatne materijale, a slično je i s prozorima koji su mješavina nekoliko slojeva polikarbonata i balističkog stakla. Tako je ukupna masa vozila narasla za malo više od 90 kg, a osigurana je razina zaštite B4. Drugim riječima ovaj RS7 će svoje putnike zaštiti od vatrenog oružja manjeg kalibra, uključujući primjerice i Magnum 44

Nadalje, AddArmor je u vozilo ugradio i nekoliko “protumjera” kojih se ne bi posramio ni Bondov Q. Primjerice, tu su suzavac, dimna zavjesa, “zvučni top”, svjetla za zasljepljivanje, elektrificirane kvake i sl. Vozilo je opremljeno i sustavom za detekciju mina, night vision sustavom, kao i sustavom za podizanje tlaka unutar vozila kako bi se spriječio ulazak zraka izvana, a tu su i spremnici čistog zraka te zaštitna gas-maska.

Prednji kraj vozila je posebno ojačan kako bi mogao probijati manje prepreke uz zaštitu pogonskog sklopa. Ako stvari po putnike krenu loše tu je i servis Global 911 koji će obavijestiti nadležne službe o nevolji u kojoj su se našli.

Blindirani RS7 će svoje buduće vlasnike stajati 182.880 eura, što je oko 80.000 eura više od standardnog modela. Dakako, cijena će ovisiti o narudžbi pa je moguće i da se kupac ne odluči na kupnju svih spomenutih sustava i plati nešto manju svotu.

Podijeli:
1