Hotmail, gmail log in, fb log in'

Jay Leno ugostio Neveru u svojoj “garaži”

Jay Leno ugostio Neveru u svojoj “garaži”

U najnovijoj epizodi emisije Jay Leno's Garage glavna zvijezda je hrvatski superautomobil Rimac Nevera, a legendarnom komičaru i TV voditelju predstavio ga je testni vozač Miroslav Zrnčević

Jay Leno, legendarni, ali umirovljeni američki komičar i televizijski voditelj, danas strastveni kolekcionar automobila i voditelj emisije Jay Leno’s Garage, u najnovijoj je epizodi predstavio hrvatski električni hiperautomobil za američko tržište – Rimac Neveru. U 48 minuta dugoj emisiji razgovarao je s glavnim testnim vozačem Buggati Rimca, Miroslavom Zrnčevićem, koji mu je u tančine objasnio mnoge karakteristike Nevere, a odradili su i testnu vožnju kako bi Leno iskusio kako je to biti za volanom ovog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Leno je izjavio, među ostalim, kako je to jedan od najuzbudljivijih automobila koje je ikada vozio. Performanse je usporedio s legendama koje posjeduje u vlastitoj kolekciji, poput McLarena F1 ili P1, a imao je samo riječi hvale za udobnost, držanje ceste, osjećaj pri vožnji te snagu i ubrzanje. “Da ima i triput manje snage, bio bi to fantastičan automobil”, rekao je u jednom trenutku.

U svojoj “garaži” Leno danas ima oko 180 automobila i 160 motocikala, ukupne vrijednosti preko 52 milijuna dolara. Najskuplji od njih je upravo McLaren F1, vrijedan 15-ak milijuna dolara. Kad je riječ o Neveri, nije rekao planira li je pridodati kolekciji, ali je napomenuo da u svojoj emisiji ne predstavlja “bilo kakve” automobile, već one koji se njemu osobno dopadnu i zaslužuju se tamo pojaviti.

1