Jay Leno i Elon Musk provozali se u Cybertrucku i otkrili nekoliko novih detalja

Jay Leno i Elon Musk provozali se u Cybertrucku i otkrili nekoliko novih detalja

Poznati američki TV voditelj i kolekcionar automobila Jay Leno ugostio je u posljednjoj epizodi svoje "Garaže" Elona Muska. Napravili su krug u Cybertrucku oko SpaceX-ovog sjedišta, provezli se tunelom koji je izbušila The Boring Company, te popričali o budućnosti ovog kamioneta

Elon Musk zadivio je mnoge, ali ih i ostavio s upitnicima iznad glava, kada je u studenome prošle godine predstavio svoju viziju kamioneta budućnosti – Tesla Cybertruck. Oklopljeni futuristički kamionet pozamašnih dimenzija spreman je za apokalipsu, donosi neprobojna stakla i moćne motore, ali i karoseriju od ojačanog čelika. Nedvojbeno je jedinstven, prednarudžbe se već slijevaju prema Tesli, iako prvi kupci svoje primjerke neće dobiti prije kraja 2021. godine ili početka 2022.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vozilo je i dalje u fazi prototipa, kojeg je sada imao prilike isprobati američki TV voditelj i kolekcionar automobila Jay Leno, zajedno s Muskom na suvozačkom sjedalu. Njih dvojica su u nekoliko minuta, koliko traje ovaj TV prilog, otkrili da Cybertruck ima i ojačani pokrov za zaštitu prtljažnog prostora (na kojem je Musk čak i stajao), ali su se provezli i podzemnim tunelom u kojem The Boring Company testira svoj koncept urbanih tunela za prometovanje automobila.

Spomenuto je i da će finalni proizvodni model biti nešto manji (oko 5%), ali da će njegove sadašnje proporcije biti u velikoj mjeri zadržane. Također, otpornost na metke i udarce bit će standardna oprema. Leno je ustvrdio da je vožnja ovim kamionetom slična vožnji u bilo kojoj Tesli kad je riječ o ubrzanju i komforu, a posebno je nahvalio preglednost koju omogućavaju velike staklene površine ugrađene sa svih strana.

“Cyber kamionet” koji ruši sve norme u ovom segmentu i uništava stereotipe koje su postavili tradicionalni proizvođači trebao bi, dakle, na tržište kroz dvije godine. Početna bi mu cijena trebala biti 39.000 dolara za najslabiji model, dok bi najjači, s tri elektromotora, trebao u prodaju stići nešto kasnije i koštati 69.000 dolara. Prilikom prednarudžbe Tesla traži tek 100 dolara pologa, pa je možda i iz tog razloga svoj primjerak rezerviralo već više od pola milijuna ljudi.

YouTube MP3 - Hotmail
1