Jaguar XJR575 – super limuzina s najvećom brzinom od 300 km/h

Jaguar XJR575 – super limuzina s najvećom brzinom od 300 km/h

Raniji izvještaji o modelu XJ su upućivali na to da u Jaguaru razmatraju mogućnost isključenja ovog modela iz ponude, no čini se kako se to neće dogoditi, barem ne još neko vrijeme. Naime, Jaguar je upravo predstavio osvježenu izvedbu ovog modela, a ponuda je proširena izvedbom XJR575.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Riječ je o modelu kojeg pokreće 5,0-litreni kompresorski V8 snage 575 KS (+25 KS) te najvećeg okretnog momenta od 700 Nm. To će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za svega 4,4 sekunde te dostizanje najveće brzine od 300 km/h.

Nadalje, ova sportski nastrojena izvedba će kupcima biti dostupna u verziji sa standardnim međuosovinskim razmakom te s dvije posebne boje vanjštine velocity plavoj i Satin Corris sivoj. Također, od ostatka ponude će se razlikovati i posebnim aero paketom, posebnim 20-colnim naplacima te raznim ukrasima. Slične manje dorade sportskog štiha se očekuju i u unutrašnjosti, a odnose se na posebne presvlake, izbor boja, ukrase…

Jaguar je dakako osvježio i ostatak ponude linije XJ, a najviše vrijedi spomenuti ugradnju sustava 4G Wi-Fi na kojeg se može spojiti o osam uređaja, veći 10-inčni središnji zaslon infotainementa koji podupire funkciju pinch and zoom i sl, a tu je i cijeli niz novih naprednih sigurnosnih sustava. Među njima se nalazi i sustav autonomnog kočenja s prepoznavanja pješaka koji radi pri brzinama između 5 i 60 km/h. Tu je i Forward Traffic Detection koji pomaže pri smanjenoj vidljivosti sprijeda te sustav nadzora nad pozornošću vozača.

Podijeli:
1