Jaguar sprema novi XK

Jaguar sprema novi XK

Već je otprije poznata činjenica kako Jaguar namjerava proširiti svoju ponudu sportskih automobila, a čini se kako će prvi korak u tom smjeru biti sljedeća generacija modela F-Type. Naime, prema posljednjim izvještajima Jaguar planira revitalizirati model XK koji bi se u svom novom izdanju temeljio na platformi sljedećeg F-Typea i predstavljao njegovu praktičniju 2+2 GT izvedbu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dolazak ovog automobila, prema navodima insajdera, ne treba očekivati prije 2021, a podsjetimo proizvodnja druge generacije ovog modela je prestala 2014. jer su se u Jaguaru željeli posvetiti svojim limuzinama i crossoverima, odnosno SUV-ovima. Novi bi pak F-Type na tržište trebao stići najranije tijekom sljedeće godine, a vrijedi spomenuti kako se trenutni ustvari temelji na dotjeranoj platformi starog XK. Drugim riječima, u sljedećoj će generaciji ovi modeli zamijeniti mjesta pa će F-Type postati donor.

Oba modela će pokretati JLR-ovi Ingenium 4-cilindrični i 6-cilindrični motori, a oba će modela dobiti i SVR verzije u koje će se ugrađivati kompresorski 5.0 V8. Za sada nije poznato hoće li kupcima biti dostupne i plug-in hibridne verzije, no to je vrlo vjerojatno.

Nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

YouTube MP3 - Hotmail
1