Jaguar sprema novi crossover: C-Pace

Jaguar sprema novi crossover: C-Pace

Prema posljednjim saznanjima Jaguar je zaštitio oznaku C-Pace, a izvori bliski ovom britanskom proizvođaču u indijskom vlasništvu kažu kako je riječ o nazivu kojeg će nositi novi ili tzv. coupe SUV temeljen na nekom od postojećih modela (npr. na F-Paceu) ili u potpunosti novi manji crossover, no vjerojatnije je ono prvo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, trenutno najmanji jaguarov crossover se temelji na Range Roveru Evoque pa ako Land Rover ne planira novi manji model, što je malo vjerojatno, C-Pace bi trebala biti izvedba već postojećeg automobila, a tu je izglednije da će biti proširena ponuda većeg i skupljeg vozila, odnosno F-Pacea. Posebno kada u obzir uzmemo da je konkurencija već počela s popunjavanjem ovog podsegmenta još od dolaska modela X6 pa sve do nedavne premijere modela Q8.

Registracija naziva je učinjena prije svega dva dana pa je za vjerovati kako dotični novitet neće baš tako brzo stići na tržište, no s obzirom na općenitu popularnost SUV-ova i crossovera pa tako i onih jaguarovih možda ne bi trebali biti iznenađeni ako se tako nešto ipak dogodi.

Podsjetimo, Jaguar trenutno prodaje spomenuti E-Pace F-Pace, a nedavno im se pridružio i električni I-Pace. Također, već dulje vrijeme kruže glasine kako u Jaguaru uskoro namjeravaju dodatno proširiti ponudu još većim modelom J-Pace koji bi zasjeo na sam vrh ponude ove marke.

YouTube MP3 - Hotmail
1