Jaguar sprema male crossovere na BMW-ovoj platformi

Jaguar sprema male crossovere na BMW-ovoj platformi

Već otprije znamo da BMW i Jaguar Land Rover surađuju na razvoju električnih pogonskih sklopova, no čini se kako će njihova suradnja uskoro postati još šira. Točnije, britanski Autocar javlja da će se Jaguar svoja dva nova, manja SUV/crossovera temeljiti na BMW-ovoj platformi FAAR. Također, ovi bi modeli mogli biti pokretani i BMW-ovim motorima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, Jaguar želi u skoroj budućnosti tržištu ponuditi dva mala SUV/crossover modela, jedan standardni model i njegovu “coupe” verziju. Radi ubrzanja razvoja i smanjenja troškova ovi bi se automobili bazirali na platformi FAAR (Frontantriebsarchitektur) s pogonom na prednje kotače.

Za sada nema konkretnijih informacija o ovim vozilima, no ako će posuđivati motorizaciju od Bavaraca, onda je najizglednije preuzimanje motora iz BMW-ove serije 1. FAAR je razvijen za elektrifikaciju pa ne treba isključivati hibridne ili čak električne pogonske sklopove.

Uz povišenu podnicu glavne značajke dizajna bi trebale biti preuzete s ostalih jaguarovih SUV modela. Slično vrijedi i za njihove nazive. Drugim riječima, nagađa se o upotrebi oznaka A-Pace i B-Pace. Za sada nije poznato kada možemo očekivati njihov dolazak na tržište.

Podijeli:
1