Jaguar privodi kraju razvoj električnog modela I-Pace

Jaguar privodi kraju razvoj električnog modela I-Pace

Jaguar će u prvoj polovici sljedeće godine predstaviti svoj novi električni model i-Pace, a sada su nam ga Britanci odlučili dodatno najaviti. Iz Jaguara su rekli kako su do sada testirali dvjestotinjak prototipa modela I-Pace s kojima su prešli oko 2,5 milijuna testnih kilometara, a pojedine komponente su testirane u teškim uvjetima u preko 11.000 sati.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sve u svemu I-Pace je svega nekoliko mjeseci udaljen od prodajnih salona, a u Jaguaru su uvjereni kako će dostupna autonomija biti više no zadovoljavajuća za kupce. Također, jaguarovo prvo baterijsko električno vozilo će omogućiti svojim vlasnicima i brzo punjenje, a do 80% kapaciteta baterije bi trebalo biti moguće napuniti u vrlo kratkom vremenu.

Jaguar je navodno već zaprimio već tisuće narudžbi, odnosno pologa za i-Pace, a neki od njih će dobiti priliku provozati se u ovom vozilu prije nego uistinu stigne na tržište. Jaguar će objaviti konačne tehničke podatke bliže premijeri koja je zakazana za ožujak sljedeće godine, odnosno za ženevski auto salon.

Na kraju dodajmo da je konceptni model pokretao pogonski sklop od dva električna motora (jedan na prednjoj i jedan na stražnjoj osovini) kombinirane snage 400 KS i najvećeg okretnog momenta od 700 Nm uparen s baterijama kapaciteta 90 kWh koje su mu omogućivale autonomiju od oko 500 km.

YouTube MP3 - Hotmail
1