Jaguar potvrdio premijeru električnog modela I-Pace

Jaguar potvrdio premijeru električnog modela I-Pace

Jaguar je objavio još jedan teaser svog novog električnog modela I-Pace čija će se premijera održati 1. ožujka, a potom će se šira javnost s njim moći osobno upoznati na predstojećem ženevskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema do sada dostupnim podacima dizajn produkcijske verzije ovog kompaktnog crossovera se neće značajnije razlikovati u odnosu na najavnu studiju iz 2016. Službene potvrde tehničkih karakteristika ovog noviteta za sada nema, no očekuje se kako ni tu neće biti prevelikih razlika u odnosu na spomenuti koncept, barem u izvedbi koja će činiti vrh ponude.

Drugim riječima, ovaj bi Jaguar trebao pokretati električni pogonski sklop snage oko 400 KS te najvećeg okretnog momenta od 700 Nm. Nadalje, dio pogonskog sklopa bi trebale biti i baterije kapaciteta 90 kWh koje će uz pomoć punjača snage 100 kW biti moguće napuniti do 80% kapaciteta za oko 45 minuta.

Sve u svemu I-Pace bi svojim kupcima u top izvedbi trebao ponuditi autonomiju od oko 500 km. Raniji izvještaji su upućivali na to da bi kupcima trebale biti dostupne četiri verzije modela I-Pace, no za sada nije jasno hoće li se one razlikovati i tehničkim karakteristikama pogona ili samo opremom.

Uskoro više.

YouTube MP3 - Hotmail
1