Jaguar potvrdio premijeru električnog modela I-Pace

Jaguar potvrdio premijeru električnog modela I-Pace

Jaguar je objavio još jedan teaser svog novog električnog modela I-Pace čija će se premijera održati 1. ožujka, a potom će se šira javnost s njim moći osobno upoznati na predstojećem ženevskom auto salonu.

Prema do sada dostupnim podacima dizajn produkcijske verzije ovog kompaktnog crossovera se neće značajnije razlikovati u odnosu na najavnu studiju iz 2016. Službene potvrde tehničkih karakteristika ovog noviteta za sada nema, no očekuje se kako ni tu neće biti prevelikih razlika u odnosu na spomenuti koncept, barem u izvedbi koja će činiti vrh ponude.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Drugim riječima, ovaj bi Jaguar trebao pokretati električni pogonski sklop snage oko 400 KS te najvećeg okretnog momenta od 700 Nm. Nadalje, dio pogonskog sklopa bi trebale biti i baterije kapaciteta 90 kWh koje će uz pomoć punjača snage 100 kW biti moguće napuniti do 80% kapaciteta za oko 45 minuta.

Sve u svemu I-Pace bi svojim kupcima u top izvedbi trebao ponuditi autonomiju od oko 500 km. Raniji izvještaji su upućivali na to da bi kupcima trebale biti dostupne četiri verzije modela I-Pace, no za sada nije jasno hoće li se one razlikovati i tehničkim karakteristikama pogona ili samo opremom.

Uskoro više.

Podijeli:
1