Jaguar I-Pace – službena premijera 1. ožujka

Jaguar I-Pace – službena premijera 1. ožujka

Jaguar je objavio posljednje novosti o svom skorašnjem električno pokretanom crossoveru pod nazivom I-Pace koji će premijerno biti predstavljen početkom idućeg mjeseca. Trenutno se vrše posljednja testiranja u hladnim uvjetima na sjeveru Švedske pri temperaturama do -40°C.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

I-Pace će biti prvi serijski električni Jaguar i njegov ga proizvođač najavljuje kao “savršeni izbor za svakodnevnu upotrebu.” Nadalje, proizvođač kaže da će do 80% kapaciteta bateriju putem sustava brzog punjenja biti moguće napuniti za svega 45 minuta ili manje.

Službene specifikacije pogonskog sklopa za sada nisu objavljene, no konceptni I-Pace je bio opremljen baterijom kapaciteta 90 kWh i električnim motorom snage 400 KS te najvećeg okretnog momenta od 700 Nm koji se na podlogu prenosio putem pogona na sva četiri kotača. Do 100 km/h je ubrzavao za oko 4 sekunde, a autonomija mu se kretala iznad 500 km (NEDC).

Produkcijski bi model navodno trebao zadržati spomenutu bateriju, no hoće li se to uistinu dogoditi i kakav će biti ostatak pogonskog sklopa saznat ćemo najkasnije početkom sljedećeg mjeseca, a recimo i da će se šira javnost s ovim modelom moći upoznati na skorašnjem ženevskom auto salonu.

YouTube MP3 - Hotmail
1