Jaguar Land Rover razvija autonomno off-road upravljanje

Jaguar Land Rover razvija autonomno off-road upravljanje

Britanski Jaguar Land Rover želi osmisliti sustav koji će biti u stanju upravljati vozilom bez obzira na vremenske uvjete ili površine kojima se kreće. Drugim riječima JLR razvija sustav autonomnog upravljanja za off-road uvjete, a radi se o projektu pod nazivom CORTEX u kojeg je do sada uloženo nešto manje od 5 milijuna Eura.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Osnovu ovog sustava će činiti nova tehnika 5D, odnosno ovaj sustav će nadzirati okolinu putem video i audio tehnologije, radara, senzora za svjetlo i udaljenost te sve to zajedno kombinirati sa tzv. strojnim učenjem. Svi prikupljeni podaci će se obrađivati istog trena što će omogućiti vozilu kretanje kroz prostor “na iznimno sofisticiran način.”

U JLR-u smatraju kako je im je ovakav sustav potrebna jer oni “moraju razviti sustav autonomnog upravljanja koji će biti sposoban i učinkovit na način da jednako zadovolji i ispuni očekivanja kupaca jaguarovih i landroverovih vozila.” Također, u JLR-u smatraju da je autonomno upravljanje “neizbjažan dio budućnosti auto industrije pa je presudno kupcima ponuditi siguran sustav koji će ispunjavati sve zadatke koji se nađu pred njim.”

Za sada nije poznato kada bi se ova tehnologija trebala naći na tržištu.

Podijeli:
1